Midyat'ta Suriyeli öğrenciler için okul açıldı

Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçan ve Midyat’taki Konaklama Tesisi’nde bulunan Suriyeli bin 100 öğrenci için okul açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2013 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Midyat'ta Suriyeli öğrenciler için okul açıldı

İlk, orta ve lise düzeyinde yaklaşık bin 100 öğrencinin öğrenim göreceği 13 sosyal çadır ayrılarak, tüm donatım malzemesi ile kırtasiye ve kitap ihtiyacı giderilen okul eğitim öğretime başladı. Kampta ikamet eden 59 öğretmenin gönüllü olarak görev alacağı okulun müdürü ile 2 müdür yardımcısı kaymakamlık tarafından görevlendirildi. Milli Eğitim Bakanlığı kontrolünde Suriye Ulusal Koalisyonu Yüksek Eğitim Komisyonu tarafından hazırlanan ve temel yaşam becerileri, moral eğitimi, genel kültür, sosyal beceriler gibi konuların yoğunluklu olarak işleneceği müfredat programında en önemli amaç; öğrencilere, ülkelerinden ayrı kaldıkları süre içerisinde devam edemedikleri eğitimlerini öncelikle telafi etmek ve görecekleri eğitimle ilgili uluslararası geçerliliği olan belge sahibi olmalarının sağlanmasının hedeflendiği kaydedildi. Okulun açılışı etkinliklerinde Konuşan Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, "Misafirlerimiz olarak tesisimize geldiğiniz 19 Mayıs 2013 tarihinden bu yana temel felsefemiz, ülkemizin de en üst düzeyde dile getirmiş olduğu kardeşlik duyguları içerisinde sizleri en iyi şekilde ağırlamak olmuştur. Güvenlik, sağlık ve barınma ile birlikte en büyük hedeflerimizden biri de çocuklarınıza iyi bir eğitim olanağı sağlamaktı. Bu kapsamda öncelikle 986 kursiyerin devam ettiği 12 kurs açılmış ve iki ayı aşkın süredir kurslar başarıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. Gerek kursların ve gerekse de okulun açılabilmesi için donatım, kırtasiye ve diğer materyallerin temini konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınılmamıştır" ifadelerini kullandı.

Öğretim yılı sonunda en başarılı öğretmen ve öğrencileri ödüllendireceklerini de dile getiren Bingöl, en büyük arzusunun burada iyi bir eğitim verilerek, yetişecek çocukların, Suriye'nin gelecekteki yöneticileri haline gelmelerini sağlamak olduğunu dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber