Bakan Şahin'den Sezer'e yanıt: Memur atamaları kanunlara uygun

Haber Giriş : 14 Nisan 2006 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Harp Akademileri Konferansı'nda irticanın devlete sızdığı eleştirisinde bulunan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e Hükümet adına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin cevap verdi. Merkezi imtihan ve yerleştirme sistemi ile kamuya personel alındığını vurgulayan Şahin, bu uygulamanın 1999 yılında başlatıldığını hatırlattı. Bakan Şahin, şöyle konuştu: Ne Bakanlığımın, ne Devlet Personel Başkanlığı'nın, bu kadrolara kimlerin yerleştirileceği konusunda bir bilgisi vardır. Sadece kamu kurum ve kuruluşları boş kadrolarını ÖSYM'ye bildirirler, imtihana girenler tercihlerini yaparlar ve bu tercihlere göre kamu kurum ve kuruluşlarına memur adayları gönderilir. Memur adayları da hemen göreve başlamazlar. Güvenlik soruşturması yapılır. Kamu görevini yapmaları bakımından bir engelleri yoksa memur adayı olarak göreve başlatılırlar.

Gereğini yaparım
Milli Eğitim Bakanlığı'na da merkezi imtihan sistemiyle yapılmaktadır ve bilgisayar ortamında öğretmenler tayin olmaktadır. Bütün bu titizliğimize rağmen, Sayın Cumhurbaşkanı'nın elinde irticai faaliyetler içinde bulunduğu tespiti yapılan kişiler varsa, gözden kaçan insanlar varsa, bunları Sayın Cumhurbaşkanımızın Çankaya Köşkü'ne davet ederek bana bildirmesini arzu ederdim. Ama kendileri düşüncelerini kamuoyuyla paylaşma ihtiyacı duydular. Ben de aynı yolla, Sayın Cumhurbaşkanımızın eğer elinde irticai faaliyetler içerisinde bulunduğu tespit edilen, kamuya girmiş veya girmek üzere olan kişiler var ise bunları bana intikal ettirirlerse derhal gereğinin yapılacağını ifade etmek istiyorum.

Biz de çok titiziz
Laiklik ilkesini titizlikle korumak, ancak inançlı insanları da mutazarrır etmeyecek şekilde Türkiye'de demokrasiyi temel nitelikleriyle geliştirmek hepimizin görevidir. Ben ve Hükümetimiz laiklik ilkesinin doğru tatbik edilmesi, titizlikle korunması konusunda en az Sayın Cumhurbaşkanımız kadar titiziz. Bu konuya herkesten, her zamankinden daha çok önem verdiğimizi ifade etmek istiyorum.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber