Ankara üniversitesinde kan aktı

Haber Giriş : 14 Nisan 2006 20:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nce düzenlenen 2. Cansuyu Bayramı kutlamaları sırasında kan aktı. Üniversite dışından gelen bir grubun saldırısı sonucu, bir öğrenci başından yaralandı. Saldırganlar ellerindeki sopalar ve döner bıçaklarıyla tehditler savurduktan sonra kaçtı.

Ziraat Fakültesi bahçesinde öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen kutlama sırasında, dışarıdan gelen 25 kişilik grup, fakültenin öğrencisi olmadıkları gerekçesiyle güvenlik görevlilerince uzaklaştırıldı. Fakültenin önünden ayrılmayan grup, bir süre bekledikten sonra ellerinde sopa ve döner bıçaklarıyla fakültenin duvarlarını aşarak bahçeye girdi.

Grubun saldırısı sırasında bir öğrenci sopayla aldığı darbe nedeniyle başından yaralandı. Bazı öğrenciler panikle kaçışırken, saldırganlar ellerindeki sopa ve bıçakları rastgele sallayarak çevredekileri tehdit etti.

Bu arada saldırganlardan biri, bira standını dağıttıktan sonra elindeki döner bıçağını kendi boğazına dayayarak tehditler savurdu. Saldırganlardan ikisi özel güvenlik ekiplerince yakalanırken, diğerleri kaçtı. Yaralanarak arkadaşları tarafından Dışkapı Hastanesi'ne kaldırılan öğrencinin durumunun iyi olduğu ve taburcu edildiği öğrenildi.

Olayın ardından fakülte çevresine çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi sevk edilirken, güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu öne süren öğrenciler alkışlarla saldırıyı protesto etti.

Öğrenci değiller

Saldırıya tanık olan Dekan Prof. Dr. Cemal Taluğ, "Dışarıdan gelen takım elbiseli gençler içeri alınmayınca duvardan atlayarak içeri girmiş. Üniversite öğrencisi olduklarını düşünmüyorum. Ellerinde döner bıçakları vardı. Biz okulda iyi ve cumhuriyetçi yurttaşlar yetiştiriyoruz. Demek ki okul civarında öğrencilerin bira içmesi, kızlı erkekli halay çekmesi, dans etmesinden rahatsız olanlar varmış" dedi. Saldırganların ülkücü oldukları iddia edilirken, emniyet de okul çevresinde önlem aldı.

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber