Bakan Avcı, öğretmenler onuruna akşam yemeği verdi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 81 ilden gelen öğretmenlerle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2013 20:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avcı, Başkent Öğretmenevindeki yemekte Van'dan gelen müzik öğretmenlerinin seslendirdiği türkülere eşlik etti.

Gruptan, "Bugün ayın ışığı" adlı türküyü söylemelerini isteyen Avcı, "Benim söylediklerimi ve söyleyemediklerimi özetleyen bir türkü olarak 'Bugün ayın ışığı' türküsünü rica ediyorum. O türkünün içinde zaten söylenecek birçok şey var" dedi.

Türkünün, "Bugün ayın ışığı, elinde bal kaşığı, yine nerden geliyon mahlenin yakışığı" sözlerini hatırlatan Avcı, asıl mesajın ikinci dörtlükte olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Vay nerdesin, nerdesin, kaldır camın perdesin, diyeceğim çok amma pek kalabalık yerdesin." Avcı'nın türküyle ilgili sözleri salondakileri güldürdü

Avcı, daha sonra öğretmenlerin öğretmenler gününü bir kez daha kutlayarak huzur ve sağlık içinde nice yıllar hizmet görmeyi diledi.

Yemekte, Türkiye'nin en yaşlı başöğretmeni Saadet Berna da onur konuğu olarak yer aldı. 1918 yılında doğduğunu ve Atatürk'ü gördüğünü ifade eden Berna, "Emekli öğretmen diye bir şey yoktur. Öğretmenler ölene kadar görevdedir, emekli olsa bile yaşadığı mahallede yol gösterici, danışman olarak görevine devam eder" diye konuştu. Mesleğini 42 yıl yürüttükten sonra 1980 yılında emekliye ayrılan Berna, salondaki öğretmenlere bazı tavsiyelerde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber