AFAD deposunu soyanlara operasyon; 4 gözaltı

Kocaeli'de, Afet Koordinasyon Merkezi'nin deposundan deprem çadırı ve demir malzeme çaldıkları öne sürülen gruba yönelik ikinci operasyonda, 7 ton demir malzeme ile 41 bin TL ele geçirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2013 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AFAD deposunu soyanlara operasyon; 4 gözaltı

Operasyonda daha önce gözaltına alınan ve serbest kalan 2 kişi ile birlikte 4 kişi gözaltına alındı. İlk operasyonda 10 kişi, Kızılay'a ait deprem çadırları ve demirlerini çaldıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 10 kişiden 5'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken aralarında Kızılay'da şoför olarak görev yapan Yakup Ş. ile birlikte Emre G., Gökhan U., Mustafa D. ve Olcay Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çalınan malzemelerin tamamının ele geçirilmesi için çalışmalarına devam eden Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan şahısları takibe aldı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından çalınan malzemelerin bir bölümünün Kartepe Atakent Mahallesi'nde bir depoda bulunduğu tespit edildi. Depoya düzenlenen operasyonda 7 ton çadır demiri ele geçirilirken daha önceki operasyonda gözaltına alınan ve serbest bırakılan Ali Ö. (25), Abdülkadir Y. (23) ve Özgür İ. (23) ile Seyit T. (23) yakalandı.

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ali Ö. ile Abdülkadir Y.'nin serbest kaldıktan sonra ellerindeki demir malzemeleri Gölcük'te bulunan Mustafa N. (45) isimli hurdacıya 45 bin TL'ye sattıkları, paranın 4 bin lirası ile cezaevindeki arkadaşlarına avukat tuttukları ve para yardımı yaptıkları öğrenildi. Diğer şahısların da Ali Ö. ile Abdülkadir Y.'ye malzemeleri satmaları konusunda yardım ettikleri iddia edildi. Operasyonda ele geçirilen 41 bin TL ile 7 ton demir malzemeye el konuldu. İfadesi alınan hurdacı serbest bırakılırken, 4 kişi adliyeye sevk edildi. Yaşanan hırsızlık olayında Kızılay'ın resmi zararının 1.7 milyon lira olduğu tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber