KPDK toplantısında bu konular görüşülecek

"4/C statüsünde istihdam edilen kamu görevlilerin, görev yaptıkları kurum önceliğinde öğrenim durumlarına ve yeterliklerine uygun kadrolara atanmasına ilişkin durum görüşülecek"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2013 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen'nin yarın Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı'nda gündeme getireceği konuların başında, 4/C statüsünde istihdam edilen kamu görevlilerin, görev yaptıkları kurum önceliğinde öğrenim durumlarına ve yeterliklerine uygun kadrolara atanmasına ilişkin durumun görüşüleceği bildirildi.

Memur-Sen, yaptığı yazılı açıklamada, kamu çalışanları için yeni kazanımlar elde etmek için mücadele edeceklerini belirtti.

Üzerinde çalışılan konularla ilgili hazırlanan yasal ve idari düzenlemenin tasarı ve taslaklarının son şekli hakkında kurulun

bilgilendirileceği vurgulanan açıklamada, "Emekli ikramiyesinin hesabında 30 yıllık hizmet süresi sınırlamasının kaldırılması, emeklilere maaş promosyonu, emekli kamu görevlilerine aile ve çocuk yardımı ödenmesi, tazminat yansıtma oranlarının yükseltilmesi gibi belli başlı konular görüşülecek" ifadesi kullanıldı.

-Kadınlara pozitif ayırımcılık uygulamaları

Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı'ndaki konu başlıklarının özlük haklar, aylık, maaş, ücret ve mali haklar, sosyal hak ve yardımlar, çeşitli statülerdeki kamu personelinin kadroya geçişi, kamu personel sistemine ve kamu görevlilerine ilişkin bazı konuların olduğu bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"- 15 Ocak 2005'ten sonra göreve başlayan, başlayacak kamu görevlilerine bir derece verilmesi.

- 14 Şubat 2005'ten sonra işlenen fiillere bağlı olarak verilen disiplin cezalarının affına ilişki düzenleme yapılması.

- Çeşitli kamu kurum ve kuruluşları tarafından istihdamda zorluk çekilen bölgeler ve kamu personelin adil ve dengeli dağılımı gerekçesine dayalı olarak uygulamaya konulan rotasyon ve zorunlu bölge hizmeti uygulamalarının kapsam ve sürelerin yeniden değerlendirilmesi.

- İstihdamda zorluk çekilen bölgelerde görev yapan, görev yapmak isteyen kamu görevlilerine yönelik teşvik ödeme uygulamalarını hayata geçirilmesi.

- Kadın kamu görevlilerine yönelik pozitif ayırımcılık uygulamaları.

- Hamile ve emziren kadın kamu görevlilerinin çalışma saat ve sürelerine ilişkin İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve bağlı yönetmelikleri ile Devlet Memurları Kanunu hükümleri arasındaki çelişkinin giderilmesi.

- Engelli kamu görevlilerinin kariyer unvanlara atanabilmelerine yönelik düzenleme yapılması.

- Kamu görevlilerinin çocuklarına yönelik ücretsiz kreş uygulaması-kreş ücretinin kamu tarafından karşılanması.

- 4/C statüsünde istihdam edilen kamu görevlilerin görev yaptıkları kurum önceliğinde öğrenim durumlarına ve yeterliklerine uygun kadrolara atanması.

- Kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli personel istihdamına istisnai nitelikte olmasını sağlayacak ve toplam kadro sayısının yüzde 3'ünü aşmayacak oransal bir sınırın tespiti.

- Son düzenlemeyle sözleşmeli statüden kadrolu statüye geçirilenlerin 5 yıl süreyle kurumlar arası nakil yapmasına ilişkin sınırlamanın kaldırılması."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber