'Oğluna borcum var' diyerek dolandırdılar

İzmit ve Darıca ilçelerinde, emekli maaşı alanları dolandırdıkları tespit edilen iki kişiden biri polis tarafından gözaltına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2013 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Oğluna borcum var' diyerek dolandırdılar

İzmit ve Darıca ilçelerinde, emekli maaşı alanları dolandırdıkları tespit edilen iki kişiden biri polis tarafından gözaltına alındı.

Okan Ç. (45) ile Oğuz D. (43) isimli şahıslar, Darıca'da emekli maaşını yeni alan İ.T. (75) isimli şahsın yanına gelerek oğluna borcu olduğunu ve onu kendisine vermek istediklerini söyledi. Parayı yaşlı adama uzatan şahıslar daha sonra yaşlı adamdan para üstünü almak için cüzdanından bozuk para almak bahanesiyle hırsızlık yaptı. Aynı yöntemle İzmit'te de M.S. (73) isimli şahısların yanına gelerek, "Amca benim senin oğluna borcum var. Şu parayı al oğluna verirsin ama bozuğun varsa para üstünü alayım" diyerek şahısların cüzdanlarından tırnakçılık yöntemiyle dolandırıcılık yaptı.

Dolandırıldıklarını fark eden şahıslar durumu polise bildirdi. Konuyla alakalı soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri eşkal doğrultusunda şahısların kimliğini belirledi. Mobese kameralarından şahısların araçlarının plakalı tespit edildi. Belirlenen araç İzmit'e giriş yaptığı esnada polis tarafından Real yan yolda durduruldu. Araçtaki Oğuz D. gözaltına alınırken, Okan Ç. kaçmayı başardı. Şahısların iki kişiyi aynı yöntemle dolandırarak yaklaşık 4 bin TL para aldıkları ortaya çıktı. Oğuz D.'nin 50 suç kaydı olduğu öğrenilirken, adliyeye sevk edildi.

Firar eden Okan Ç.'nin yaklaşık 250 suç kaydı bulunduğu ve Mayıs ayında cezaevinden çıkarak tekrar hırsızlık yaptığı gerekçesi ile yakalandığı ve yine serbest kaldığı iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber