Milli Eğitim Bakanı Avcı Bosnalı öğrencilerle biraraya geldi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, makamında ağırladığı Bosna Hersekli öğrencilere, “Savaşta kaybettikleriniz olabilir ama üzülmeyin, Kral Aliya İzzetbegoviç’e verdiğimiz sözden dolayı biz buradayız.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2013 23:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Eğitim Bakanı Avcı Bosnalı öğrencilerle biraraya geldi

Size karşı sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Gönül borcumuzun farkındayız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bosna Hersek'den gelen 90 öğrenci ile Bakanlık'ta biraraya geldi. Avcı, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Bosna Hersek'le uzun zamanlara dayanan bir bağı olduğunu belirterek, "Bu bağ bizi birbirimize daha çok kenetlemiştir. Uzun zamanlara dayanan bir dostluğumuz var. Sizler bizlere emanetsiniz. Merhum Aliya İzzetbegoviç, Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'a 'Bosna size emanet diyerek' bize çok büyük bir sorumluluk vermiştir. İki eli birleştiren büyük bir sorumluluk alan Türkiyeli kardeşleriniz olarak her zaman sizlerin yanında olacağımızı ve bu görevi de severek yerine getireceğimizi belirtmek isterim. Gönüllerimiz şükürler olsun ki birbirine bağlı Allah'a bağlı. TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Türk Vakıfları Derneklerimiz iş adamlarımız Bosna Hersek'te çok güzel işler yapmaktalar. Bütün bunların sebebi kardeşlik duygusudur, aramızda savaşta kaybettikleriniz olabilir ama üzülmeyin Kral Aliya İzzetbegoviç'e verdiğimiz sözden dolayı biz buradayız. Size karşı sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Gönül borcumuzun farkındayız" dedi.

Bosnalı öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Bakan Avcı, "Dünyayı okumanız gerekir genç kardeşlerim. Sizin yaşadığınız savaş bize bütün Müslümanların kardeş olduklarını bir kez daha gösterdi. Çok acı çektiniz ama bu acı bizi kindar yapmamalı, bilakis çok bilinçli yapmalı.Aliya kindar değil merhametliydi. Düşmanına karşı bile adil oluyordu. Onu iyi okuyup, iyi anlayın" diye konuştu.

Bosna Hersek'in merhum Devlet Başkanı Aliya İzzetbegoviç'in kızı Leyla Akşamiya ise, "1992 yılından beri zor günler yaşadıklarını ifade ederek, "Eğitimci olarak büyük sorumluluklar taşıyoruz. Gençlere nasıl bir gelecek sunacağımız noktasında endişelerimiz var. Türkiye güçlü bir devlet, oturan bir sistemi var. Onun için buraya gelmeye çok önem veriyorum. Gençlerimiz Türkiye'yi örnek alsınlar istiyorum" şeklinde konuştu.

Öğrencilerle tek tek ilgilenen Avcı, çocuklarla fotoğraf çektirip hediyeler dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber