Elektronik ortamda temin edilen adli sicil belgeleri geçerli

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 01.11.2013 tarih ve 2927 sayılı "Adli Sicil Kaydı" konulu yazısı ile elektronik ortamda temin edilen ve barkod numarası taşıyan adli sicil belgelerin geçerli oldugunu bildirdi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Aralık 2013 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elektronik ortamda temin edilen adli sicil belgeleri geçerli

Başbakanlık tarafından 2013 yılında tüm kamu kurumalarına gönderilen yazıda, vatandaşların turkiye.gov.tr üzerinden barkodlu adli sicil kaydı örneği alabilecekleri, kamu kurumlarının da kendilerine sunulan söz konusu belgeleri turkiye.gov.tr adresinden kontrol edebilecekleri belirtildi.

Tüm kamu kurumlarına gönderilen yazıda, "Vatandaşlar tarafından ".pdf" formatında bilgisayara indirilerek çıktı alınabilen adli sicil belgelerinde güvenlik için aynı zamanda barkod numarası yer almaktadır. e Devlet kapısında (www.turkiye.gov.tr) sunulan "Adli sicil belgesi doğrulama hizmeti" ile belgedeki kişinin T.C. Kimlik numarası ve belgedeki barkod numarası girilmek suretiyle ibraz edilen adli sicil belgesinin Merkezi Adli Sicil sistemindeki aslı görüntülenerek doğrulanabilmektedir." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber