Başkentteki olaylı eyleme ilişkin 3 gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2006 00:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı protesto gerekçesiyle gerçekleştirilen yürüyüş sırasında çıkan, Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Karababa'nın da yaralandığı olaylarla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, öğle saatlerinde Mithatpaşa Caddesi'nde başlayan ve yaklaşık 6.5 saat süren Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı protesto eylemi sırasında, TBMM'ye yürüyen göstericilerden bir bölümü Çevre ve Orman Bakanlığı önünde yolu kapatarak oturma eylemi yapmak istemişti.

Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Karababa, Halkevleri üyesi olduğu belirlenen gruptakilere ikazda bulunmak istemiş ve bu sırada çıkan arbedede göstericiler tarafından başına gelen darbelerle yaralanmıştı.

Eylem sırasında çekilen görüntülerin incelenmesi, görgü şahitlerinin ifadeleri ve teknik takiple, olayı gerçekleştiren kişilerin eşkalleri belirlendi.

Eylemin sona ermesinin ardından Konur Sokak'taki merkezlerine dönen Halkevleri üyelerini takibe alan Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, eşkallerini önceden belirledikleri 3 kişiyi Kızılay'da gözaltına almak istedi. Söz konusu 3 kişinin de aralarında bulunduğu Halkevleri üyeleriyle polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Çevik Kuvvet polisinin de müdahale ettiği arbede sırasında 3 kişi göz altına alındı.

İfadeleri alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtilen ve kimlikleri henüz öğrenilemeyen 3 kişinin, eylem için İstanbul'dan gelen Halkevleri grubunun üyeleri oldukları ve yarın Adliye'ye çıkartılacakları bildirildi.

Bu arada Halkevleri Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, akşam saatlerinde Konur Sokak'taki merkezden ayrılan Halkevleri üyesi bir gruba polis tarafından müdahale edildiği belirtilirken, çıkan olaylarda Halkevleri Genel Sekreteri Avukat Ender Büyükçulha ve Halkevi Hukuk Bürosu avukatlarının da bulunduğu çok sayıda yönetici ve üyenin yaralandığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber