19\04\2006'nın önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2006 00:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, saat 09.00'da Güreş Milli Takım kampına moral ziyaretinde bulunacak.

- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ankara'da saat 10.00'da bilgilendirme toplantısı düzenleyecek. Bakan Unakıtan daha sonra Bursa'ya geçerek temaslarda bulunacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 10.30'da TOBB Plaza'da, 'Eski Sanayi ve Ticaret Bakanları 2. İstişare Toplantısı'na katılacak. Saat 14.00'te İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü İşletme Fakültesi Oditoryumu'nda düzenlenecek olan 'İMED Yılın İşletmecisi Ödül Töreni'ne katılacak olan Bakan Coşkun, saat 16.00'da da TÜYAP Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek Uluslararası Seramik ve Banyo Fuarı'na katılacak.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 11.00'de CNR Fuar Alanı'nda düzenlenecek olan Mobilya Fuarı'nın açılışını yapacak.

- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Manisa'da bir dizi incelemelerde bulunarak, ziyaret ve açılışlara katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, saat 14.00'te BASK Genel Başkanı Resul Akay'ı kabul edecek.

- Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus, saat 09.00'da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenecek 'İşbirliği Toplantısı'na katılacak.

- Ankara Sanayi Odası (ASO) 3. Meslek Komiteleri toplantısı, saat 13.30'da yapılacak.

- Hacettepe Üniversitesi, saat 10.00'da, ünlü Amerikalı Akademisyen Prof. Dr. Jeff Writer'in de katılımıyla, 'Okullarda Şiddet' konulu bir toplantı düzenleyecek.

- 123 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Türk Dayanışma Konseyi, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, saat 11.00'de yeni alınan itfaiye araçlarının tanıtımını yapacak.

- Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, saat 09.30'da Azerbaycan'dan gelen dans topluluğunun gösterilerine katılacak.

- Altındağ Belediyesi Çevre Müdürlüğü, saat 10.00'da bir çöp evi boşaltacak.

- Ankara Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, saat 14.00'te Gazi Mesire Yeri'nin kiralanmasına ilişkin imza törenine katılacak.

- HASVAK Türk Sanat Müziği Korosu, Ankara'da saat 14.00'te, 'Şehit Polis Anne ve Eşleri' için konser verecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 10.00'da Gülhane Parkı'nda düzenlenecek olan İstanbul Çocuk Festivali'nin açılışını yapacak. Topbaş, saat 12.30'da Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediye binasında 1. Uluslararası Gülen Çocuk Sempozyumu'nun katılımcı çocuklarından bir grubu kabul edecek. Topbaş'ın son konuğu ise saat 15.00'te, İsviçre Büyükelçisi Walter B. Gyger olacak.

- Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Huzur Toplantısı, saat 14.00'te İl Özel İdare İş Merkezi'ndeki Bayrampaşa Kültür Merkezi'nde, Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü Huzur Toplantısı ise yine aynı saatte Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde yapılacak.

- Sanatçı Ahmet Özhan, saat 19.30'da Hamza Yerlikaya Spor Merkezi'nde düzenlenecek olan 'GOP Belediyesi Kutlu Doğum Haftası Etkiniliği'ne katılarak bir konser verecek.

- Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD), yeni yapılanma ve hedeflerini anlatmak için saat 09.30'da Swissotel'de bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Sanatçı Münir Ozkul, yıllarını verdiği ve kendisini yetiştiren Bakırköy Halkevi'ni saat 13.30'da ziyaret edecek.

- Boğaziçi Üniversitesi ve TÜSİAD tarafından düzenlenen "Medya ve Dış Politika İlişkisi" konulu konferans, 09.30-13.30 saatleri arasında, Ceylan Otel'de yapılacak.

- DİSK Nakliyat İş üyeleri, saat 10.30'da Nakliyeciler Sitesi girişinde toplanıp, sendika şubesi önünde bir basın açıklaması yapacak.

- İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından düzenlenen "Türkiye'nin Enerji Streteji ve Politikaları" konulu toplantı, saat 14.00'te Eminönü kampüsünde yapılacak.

- Pakistan, Endonezya, Nijer, Bosna ve Çeçenistan ile Türkiye'nin 7 ayrı bölgesinden gelen Deniz Feneri Çocukları, saat 12.30'da Sirkeci Hocapaşa Romans Otel'de, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er ile birlikte yemek yiyecek.

- Sarıyer Belediyesi'nin "Uluslararası Çocuk Şenliği" etkinlikleri kapsamında, saat 14.00'te Ferahevler Metin Oktay Tesisleri'nde çocuk gösterileri düzenlenecek ve konser verilecek.

- Türkiye Milli Pediatri Derneği tarafından düzenlenen 28. Pediatri Günleri ile ilgili basın toplantısı, saat 13.00'te Ataköy Crowne Plaza'da yapılacak.

- Tüm Sağlık Kuruluşları Derneği tarafından düzenlenen "Ayaktan Tedavi Merkezlerinin Akibeti" konulu basın toplantısı, 09.30'da Eresin Otel'de başlayacak.

- İHD'liler, saat 12.00'de Galatasaray Postanesi önünde, Tel Aviv'de düzenlenen ve 8 sivilin öldüğü intihar saldırısı ile ilgili bir basın açıklaması yapıp, Filistin Büyükelçiliği'ne mektup gönderecek.

- Milliyetçi Hekimler Derneği tarafından düzenlenen "Sağlıkta Nereye" konulu panel, saat 13.00'te Sepetçiler Kasrı'nda yapılacak.

- "Selahattin Taşdöğen Tiyatrosu" gala gecesi, saat 20.00'de Beylikdüzü'deki tiyatroda yapılacak. Galaya Münir Özkul ve Tarık Akan da katılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

---------------------------

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları

- Seçimlerin ardından şiddetin dinmediği Irak'ta milli birlik hükümeti kurma çalışmaları devam ediyor.

Jintao'nun ABD ziyareti

- Çin Devlet Başkanı Hu Jintao ABD ziyaretine devam ediyor.

Süper güçler İran için toplandı

- Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, İngiltere, Fransa, Çin ve Rusya ile birlikte Almanya temsilcilerinin İran'ın nükleer programını ele almak için Moskova'da bir araya gelmesinin yankıları sürüyor.

Güneydoğu Avrupa'da sel tehlikesi

- Tuna Nehri'nde suların yükselmeye devam etmesi üzerine bölge ülkeleri tedbir almaya çalışıyor.

Fehriye Erdal Davası

- Belçika Senatosu, terörist Fehriye Erdal'ın kaçışına ilişkin bilgileri değerlendirmek üzere toplantı düzenledi. Senato, Belçika Adalet ve İçişleri Bakanlıları'nın görüşünü de alacağını açıkladı.

SPOR GÜNDEMİ

------------------------

- Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Beşiktaş ile Gaziantepspor, İstanbul BJK İnönü Stadı'nda saat 20.00'de karşı karşıya gelecek.

- A1 Model Boxing'in tüm sporcularının katılacağı basın toplantısı, Profilo'daki NJOY Spor Kulübü'nde saat 12.00'de gerçekleştirilecek.

- Avrupa Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Arsenal ile Villarreal, İngiltere'de karşı karşıya gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber