Dershane senedini ödeyemedi bugün cezaevine girecek

Üniversiteye gitme hayali için dershanenin bin 500 liralık senedine imza atan 58 yaşındaki Madran, parayı ödeyemeyince 3 ay hapis cezası aldı. Madran bugün cezaevine girecek

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 06 Aralık 2013 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dershane senedini ödeyemedi bugün cezaevine girecek

Aydın'da, içinde ukde kalan üniversiteye gitme hayalini gerçekleştirmek isteyen Mualla Madran (58), emekli olduktan sonra 2010'da bir dershaneye kayıt yaptırdı. Bin 500 TL'lik ücret için 3 senet imzalayan Madran, dershaneye gitmesine karşı çıkan 33 yıllık eşiyle kavga edince boşandı.

'BENİM AYIBIM DEĞİL'

İlk taksidi ödeyen Madran, evliyken aldığı banka kredisi taksitlerine bir de ev kirası eklenince, diğer dershane taksitlerini ödeyemedi. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü kazanan Madran'a bir yıl sonra icra geldi. Borcu ödeyeceğini ilişkin ikinci taahhüdünü de yerine getiremeyinc, 3 ay hapisle cezasına çarptırıldı. Madran'a mahkeme kararı 1 yıl sonra geçen hafta tebliğ edildi. On günlük süresi bugün dolacak olan Madran, akşama kadar gecikme faizi ve mahkeme masraflarıyla birlikte 2 bin 500 TL'lik borcunu ödeyemezse cezaevine girecek. Devlete yıllarca hizmet ettiğini söyleyen 55 yaşındaki Mualla Madran, "Ben sadece, üniversitede okuma hayalimi gerçekleştirmek istedim. Borcum nedeniyle hapse girecek olmam, benden önce devletimizin ayıbıdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber