325 lüks otomobille 50 milyonluk vurgun

Gümrük muhafaza, 15 gün içinde Almanya, Amerika ve İtalya'dan kaçak ya da usulsüz olarak Türki-ye'ye sokulan 325 lüks otomobile el koydu. Düşük bedellerle yapılan otomobil ithalatlarıyla en az 50 milyon TL'lik KDV ve ÖTV vurgununun yapıldığı tespit edildi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 07 Aralık 2013 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
325 lüks otomobille 50 milyonluk vurgun

Nihat Uludağ

İstanbul Gümrük Müdürlüğü ekipleri, 3 bin 700 lüks otomobilden 325'ine el koyarken diğerlerinin dosyasını incelemeye devam ediyor. Önümüzdeki günlerde el konulacak lüks otomobil sayısının artacağı belirtildi.

MALI ŞUBE OPERASYONU

Kaçak lüks otolara yönelik bir soruşturma da İstanbul Mali Şube Müdürlüğü yapıyor. 2012-2013 yıllarındaki operasyonlarda 66 lüks otomobile el konuldu. Aralarında şarkıcı Sibel Çan'a ait otomobilin de bulunduğu araçların mahkeme tarafından satılmasına karar verildi. Mali Şube'nin soruşturması halen sürüyor

İSTANBUL Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerinin, lüks otomobillerin ithal edildiği Almanya, İtalya ve Amerika gümrüklerinden, bu otomobillerin ithalatı sırasında kendilerine beyan edilen faturaları istemesiyle kaçakçılık ortaya çıktı. Soruşturma genişledikçe vurgunun ne denli büyük olduğu anlaşıldı.

DÜŞÜK BEDELLİ FATURALAR

Lüks otomobillerin ithalatı sırasında, yabancı gümrük kapılarına otomobillerin gerçek fiyatları beyan edilirken, Türk gümrük kapılarına ise sahte olarak düzenlenen düşük bedelli ikinci faturaların beyan edildiği belirlendi. Düşük KDV ve ÖTV ile yapılan vurgunun en az 50 milyon TL olduğu bildirildi.


'SATILAMAZ' ŞERHİ KONULDU

Otomobil sahiplerinin otomobilleri gümrük idarelerine getirilerek araçların ruhsatlarına "Satılamaz" şerhi konuldu. Daha sonra bu araçlar mahkeme sonucuna kadar yediemin olarak araç sahiplerine teslim edildi.

101 OTO SAHTE TSE BELGELİ

Dosyaları incelenen 101 lüks otomobilin de sahte TSE belgeleriyle yine düşük bedellerle ithal edildiği belirlendi. Bu otomobillere de el konularak hem kaçakçılık hem de sahtecilik suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Vergi kaçakçılığına yönelik soruşturma Mali şubeden lüks araç operasyonu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber