Kanalın boş olması hayatlarını kurtardı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen kazada, kanala uçan cipteki alkollü olduğu iddia edilen 3 kişi yaralandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2013 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kanalın boş olması hayatlarını kurtardı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen kazada, kanala uçan cipteki alkollü olduğu iddia edilen 3 kişi yaralandı. Yaralılar kendi imkanlarıyla araçtan çıkarak, çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. Şans eseri 10 gündür su olmayan kanaldan çıkan yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, sağlık durumları iyi olduğu belirtildi.

Edinilen bilgiye göre kaza, Yeşilmahalle bir küme evler mevki kanal yolu devamında meydana geldi. 272 promil alkollü olduğu öğrenilen sürücü Ahmet Toparlak (45) yönetimindeki 09 NM 335 plakalı cip aşırı alkol, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle DSİ'ye ait sulama kanalına düştü. Sulama kanalına uçan cipteki 3 kişi kendi imkanlarıyla 10 gündür su olmayan kanaldan çıkarken, çevredeki vatandaşların yardımıyla kanaldan çıkmayı başardı. Aşırı derecede alkollü olduğu gözlenen ve ayakta durmakta zorlanan sürücü Ahmet Toparlak ile araçta yolcu olarak bulunan Hasan Kahyaoğlu(53) ve Aytaç Toparlak (26) olay yerine gelen 112 Acil sağlık ekiplerince ilk müdahalelerinin ardından Nazilli Devlet Hastanesine sevk edildi. Yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtilirken, kanala düşen ve hasar gören araç çekici tarafından kanaldan çıkarıldı. Öte yandan kazayla ilgili emniyet ekipleri soruşturma başlattı.

MAHALLE SAKİNLERİ KANALA ÇARE İSTEDİ

Çevredeki dağlık bir alanda birlikte alkol aldıktan sonra eve dönüş yolunda kanala uçan ve şans eseri kanalda su bulunmaması nedeniyle kazayı sıyrıklarla ucuz biçimde atlatırken, mahalle sakinleri ise yetkililerden yardım istedi. Kanalın üstünün kapatılması için Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a da talepte bulunduklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Fehmi Nahçıvan ise; "Evimiz yan tarafta. Gürültüyü duyduk bir araba yanaştı diye baktık. Arabadakiler bağırarak yardım istedi. Hemen geldik ip ile çıkmak için yardım istediler. Arkadaşımla beraber yardım ettik ve çıkardık. Geldiğimiz genç çocuk arabanın üstündeydi, iki kişi de içinden çıktı. Kanalda su olmaması bu kez ucuz kurtulmalarına neden oldu. Çocuklarımız buraya gelmek istemiyor. Misafirlerimiz bile gelirken korkarak sıkıntıyla geliyor. 5-6 yıl önce bi motosiklet kazasında karı-koca öldü. Buraya bir çözüm istiyoruz. Üstü kapatılsa yeter. Belediye Başkanına çıktık, bize ait değil DSİ'ye ait onlara bildirdik dedi. Ama kaç yıl oldu halen çözüm yok. Tel örgüsü yok, koruması yok. Tehlike saçıyor. Yetkililerden biran önce buraya çözüm istiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber