Annelere hastane memnuniyeti soruluyor

Nazilli Devlet Hastanesi'nde tedavi gören ve doğum yapan hastalar, hastane yönetimi tarafından evlerinde ziyaret edilerek hasta memnuniyetleri tespit ediliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2013 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Annelere hastane memnuniyeti soruluyor

Nazilli Devlet Hastanesi'nde tedavi gören ve doğum yapan hastalar, hastane yönetimi tarafından evlerinde ziyaret edilerek hasta memnuniyetleri tespit ediliyor.

Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı '90 gün projesi' kapsamında Nazilli Devlet Hastanesi'nde yatıp, tedavi gördükten sonra taburcu olan hastaları evlerine idareciler olarak ziyaret ettiklerini ifade eden Hastane Yöneticisi Dr. Nail Ündağ; "Bu ziyaretlerimizin amacı vatandaşlarımızın hastanemizde yattığı süre içerisinde hastanemizden aldıkları sağlık hizmeti ile ilgili bir sıkıntılarının olup olmadığını tespit etmek, geçmiş olsun demek, varsa önerilerini almak ve bizlere bundan sonraki çalışmalarımızda yol göstermesini sağlamak amaçlıdır. Bu ziyaretler çok verimli olmaktadır. Gerek vatandaşlarımız yapılan ziyareti hoş karşılamakta. Gerekse bizlerde hizmetimize yönelik kalitemizi artırıcı çeşitli dersler almaktayız."

HİZMET KALİTESİNİ ARTIRMAYA YÖNELİK ÇALIŞMA

Ziyaretleri planlı olarak yaptıklarını ve bundan sonra da devam edeceğini söyleyen Dr. Nail Ündağ; "Bu proje kapsamında ziyaret edilecek hastalarımızın bir kısmını da doğum yapmış annelerden seçmeye gayret ediyoruz. Dolayısı ile doğumda hayatın başlangıcı annelerimizin hastanemizden aldıkları sağlık hizmeti ile de değerlendirme imkanımız oluyor. Tabi hastalığa yakalanmadan önce o hastalığa karşı alınacak olan önlemler çok önemli. Bu bebeklerin ilk etapta yeni doğan işitme taraması testi ile her hangi bir işitme problemlerinin olup olmadığını öğrenmek için çalışmalar yapmaktayız. Bu sayede çocuklar erken dönemde cihaz uygulaması ile ilerde olabilecek konuşma bozukluğu engellenmekte ve duymaları sağlanmaktadır. Bu nedenle yeni doğan bebeklerin mutlaka doğumdan sonra ilk iki gün içerisinde hastanemizde işitme taramalarını yaptırmaları gerekmektedir. Çalışmalarımız vatandaşlarımızın almış oldukları hizmetin kalitesini artırmaya yönelik olarak devam edecektir."

90 GÜN SÜRECEK

Hastanemizin vermiş olduğu sağlık hizmetinden ne derece vatandaşımız memnundur öğreniyoruz diyen Dr. Ündağ; "Bu konuyu da ziyaretlerle değerlendirme imkanı buluyoruz. Vatandaşlarımız çoğunlukla idarecilerin evlerine gelmesine şaşırmaktalar ve bu uygulamadan çok memnun olduklarını ifade etmektedirler. Başlatılan bu proje şu an için 90 gün boyunca devam edecek. Ancak bundan sonrada buna benzer projelerin tekrarlanarak devam edeceğini düşünüyorum. Yine vatandaşlarımızın almış oldukları sağlık hizmetinin kaliteli olması anlamında ve bizim vermiş olduğumuz sağlık hizmetlerinin değerlendirilmesi anlamında bu ziyaretlerimiz bizlere yol gösterici olacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber