Polis şefleri tek tek teşkilattan ayrılıyor

Haber Giriş : 23 Nisan 2006 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

POLİS ŞEFLERİ PATRON OLDU

Polis müdürleri birer birer teşkilattan ayrılıyor. Özellikle iyi eğitimli, yabancı dil bilen polis müdürleri yüksek maaşlarla özel sektöre transfer oluyor. Teşkilattan bir yılda alanında uzman 89 müdür ayrıldı.

Çalışma şartlarının ağırlığı, sık sık yaşanan tayinler, ekonomik yetersizlik ve meslekte gelecek görememe gibi nedenlerle iyi yetişmiş personel birer birer meslekten ayrılıyor. Halen 784 birinci, 682 ikinci sınıf müdürün bulunduğu emniyet teşkilatında son 5 yılda il emniyet müdürü seviyesinde 35 üst düzey personel istifa etti. 2000'den 2006'nın ilk üç ayına kadar olan sürede istifa ederek ayrılan emniyet personeli 501 kişi oldu.

EĞİTİMLİLER GİDİYOR

Özellikle dil bilen, yurt dışı tecrübesi olan üst düzey emniyet personeli emekliliğini beklemeden teşkilattan ayrılıyor. Halen Emniyet Kökenli İdareciler Derneği'nin (EKYİD) Başkanı olan Cengiz Gümüştüs teşkilattaki yapısal sorunlar nedeniyle çok sayıda üst düzey polis şefinin ayrıldığını ya da ayrılma planı yaptığını söylüyor. Hakkari'ye tayin edilmesi üzerine emekliliğini beklemeden istifa eden Gümüştüs ? Hakkari'de bu ülkenin toprağı ama yıllarca yurt dışında çalışmış birkaç dil bilen bir personeli Hakkari'ye atamak hem o göreve hem personele haksızlık? diyor. 70 üyesi bulunan EKYİD bünyesindeki çok sayıda eski polisin de aynı gerekçelerle ayrıldığını söyleyen Gümüştüs'e göre kopuşlardaki en büyük etken meslekte gelecek görülememesi.

İKİ YIL DAYANAMADI

Halen çokuluslu bir şirketin ?marka koruma müdürü' olan M. Kemal Taner' de 23 yıl çalışıp emekliliğine iki yıl kala teşkilattan ayrıldı. Narkotik ve mali şube gibi kritik birimlerde ve yurtdışı görevlerde bulunan Taner, 1998'de teşkilattan ayrıldı. Taner, iki yabancı dil bilen, polis akademisi dışında hukuk fakültesi bitiren, yüksek lisans yapan bir emniyet müdürü.

Atatürk Havalimanının güvenliğinden sorumlu olan Tepe Güvenlik Müdürü Yusuf Acıbiber ise teşkilattan ayrıldığında Kuşadası Emniyet Müdürüydü. Acıbiber ayrılmasına sebep olarak ?üretmesine ve verimli olmasına mevcut yapının imkan tanımamasını' gösteriyor.

ADALETSİZLİĞE İSYAN

Bir şirkette üst düzey yönetici olan Selim Çınar ise Beyoğlu Ekipler Amiri iken emekliliğini beklemeden istifa ederek ayrıldı. Gece gündüz çalıştığını anlatan Çınar ?Evliydim, çocuğum vardı. Onları hiç göremediğim gibi 170 milyon lira maaş alıyordum? dedi.

Bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber