Tarihi Ceneviz Kalesinin restorasyonu yapılıyor

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde bulunan Tarihi Ceneviz Kalesi Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce restorasyon çalışmalar başladı. Belediye ekipleri kale içerisinde bulunan yapıları yıkmaya başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2013 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarihi Ceneviz Kalesinin restorasyonu yapılıyor

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde bulunan Tarihi Ceneviz Kalesi Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce restorasyon çalışmalar başladı. Belediye ekipleri kale içerisinde bulunan yapıları yıkmaya başladı.

Tarihi Ceneviz Kalesinde yapılacak olan çalışmalar kapsamında ilk olarak kalenin şu anda yer yer görülen ancak büyük bir kısmının toprak altında kalan duvarları ortaya çıkarılacak ardından giriş bölümündeki yüksek ve yer yer harap olmuş kuleleri ile birlikte onarılması planlanmakta ve ayrıca kale çevresinde sosyal alanların oluşması sağlanacağı bildirildi.

AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı İbrahim Bilgin, Tarihi Ceneviz Kalesi ile ilgili olarak Milletvekilimiz Osman Çakır'ın büyük gayret sarf ettiğini söyledi. Bilgin, "Akçakoca Belediyesi bir süre önce İtalyanlara Ceneviz Kalesinin onarımı için bir çalışma yürüttüğünü biliyoruz, ancak bu çalışmaların Turizm Bakanlığı tarafından yapılacağını bizler söylemiştik. Sayın Vekilimiz Osman Çakır'ın tüm gayretleriyle bu çalışma tamamlandı. Ceneviz Kalesi restorasyon çalışmaları başlatıldı. Belediye kendi tesislerini yıkıyor. Ceneviz Kalesi 12 ay boyunca kullanılacak şekilde sosyal alanları bulunan tarihi bir kent olarak çıkacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber