MEB'e yemek davası

Haber Giriş : 24 Nisan 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çıkardığı yönetmelikler Danıştay tarafından tek tek iptal edilen ya da yürütmesi durdurulan Milli Eğitim Bakanlığı'na bu kez yemek davası açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Şubat ayında çıkardığı 'Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına Dair Yönetmelik'in 8'inci maddesinin yürütmesinin durdurularak, iptal edilmesi için dava açıldı. Yönetmeliği Danıştay'ın gündemine taşıyan Türk Eğitim-Sen, dava dilekçesinde, ilgili maddede yer alan 'Okul öncesi eğitim kurumlarında eğitim yılı süresinin 180 iş günü olması esastır. Ancak, kurumların eğitim-öğretim yılı içinde eğitime açılması ve zorunlu olarak eğitime ara verilmesi durumlarında bu süre aranmaz' hükmüne dikkat çekti.

Söz konusu yönetmelikte, bir gruptaki çocuk sayısının 10'dan az, 25'ten fazla olmamasının esas olduğunun vurgulandığına dikkat çekilen dava dilekçesinde, 'Çocuk sayısı fazla olduğu takdirde ikinci grup oluşturulur. Ancak, her bir grubun azami çocuk sayısı dolmadan yeni grup oluşturulamaz' denildiği hatırlatıldı. Türk Eğitim-Sen, yönetmelikteki şu ifadeye dava açtı:

'Bir çalışma saati süresi 50 dakikadır. Tam gün eğitim yapılan okullarda öğle yemeği için 60-90 dakika arasında süre verilir. Bu sürede öğretmenler çocukların düzenli olarak yemek yemelerini sağlamak için çocuklarla birlikte yemeğe katılırlar. Bu süre öğretmenlerin günlük çalışma saati sürelerinin hesaplanmasında dikkate alınmaz.' Sendika, öğretmenlerin çocuklarla yemek yediği sürenin günlük çalışma saati içinde hesaplanmamasının hukuka aykırı olduğunu savundu.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber