Ölçü ayar memuru sayısı yetersiz

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde görev yapan ölçü ayar memuru sayısının yetersiz olduğunu ve kuruma 500 yeni memurun alınması gerektiğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2013 18:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tonbul, yaptığı yazılı açıklamada, personel yetersizliğinden dolayı mevcut personelin yapılması gereken denetimleri zamanında yetiştiremediğini belirtti.

Bazı kurumların kendileri tarafından yapılması gereken denetim ve kontrol işlerini diğer kurumlar aracılığıyla veya taşeron firmalar eliyle yaptırmak suretiyle kurumlarını verimsizleştirerek pasif hale getirdiğini savunan Tonbul, şu ifadeleri kullandı:

"Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde istihdam edilen ölçü ayar memurları, illerde denetim ve kontrol işlerini yürütmektedir. Halkın doğru alışveriş yapmasını sağlayan ölçü ayar aletlerinin ve ayarlarının zamanında ve doğru bir şekilde yapılamamasının vebali yeterli personel atamayan idarecilerdedir. Bakanlık ve taşra teşkilatında toplamda 250 civarı ölçü ayar memuru var. Kuruma en az 500 ölçü ayar memuru alınması gerekir. İllerdeki ölçü ayar memurunun yetersizliğinden dolayı bu yılki işler yetiştirilemedi. İş yükünün azaltılması ve işlerin hızlanması için Bakanlığın bir an önce bu kadroya alım yapması gerekiyor."

Tonbul, taşrada çalışan personelin, eleman yetersizliğinden dolayı birçok sorunla karşılaştığını ve kimi zaman resmi tatillerde dahi çalışmak zorunda kaldığını dile getirdi.

Bazı il müdürlüklerinde sadece bir memurun olması sebebiyle izne çıkan memurun yerine bakacak kimse bulunmadığını aktaran Tonbul, bu kadronun yedeğinin olmasının personel azlığını ve izinlerden dolayı oluşan iş birikimini azaltacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber