Bir dilim ekmek, bir can

Öğrenciler, kuşlar ve sokak hayvanlarına yiyecek konusunda yardımcı olmak için kolları sıvadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2013 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bir dilim ekmek, bir can

Öğrenciler, kuşlar ve sokak hayvanlarına yiyecek konusunda yardımcı olmak için kolları sıvadı. Kuşlar için ekmek ağacı modeli geliştiren öğrenciler, başıboş hayvanlar için de ekmek ve yemek artıkları topluyorlar.

Son zamanlarda Torbalı'da yaşanan soğuk havalar doğal hayatı da olumsuz etkiliyor. Soğuk havalardan yabani hayvanlar kuşlar ve sokakta yaşayan başıboş hayvanların yardımına Torbalı Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri yetişti. Öğrenciler, kuşlar ve sokak hayvanlarına yiyecek konusunda yardımcı olmak için kolları sıvadı. Kuşlar için ekmek ağacı modeli geliştiren çocuklar, başıboş hayvanlar için de ekmek ve yemek artıkları topluyorlar.

EKMEK AĞACI CAN KURTARIYOR

Kış aylarında yiyecek bulmak için zorluk çeken hayvanları beslemek için Torbalı Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, "Torbalı'da etkili olan soğuk hava nedeniyle doğada yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için 'ekmek ağacı' modeli geliştirdik. Her akşam evden çıkıyoruz, ev ve fırınlarda fazla olan bayat ekmekleri topluyoruz ve arkadaşlarımızla beraber, fırınlardan topladığımız ekmekleri, kuşların yemesi için okulumuzun bahçesinde bulunan ağaçların dallarına yerleştiriyoruz. Bazı ekmekleri ise kedi ve köpeklerin yemesi için çöp konteynırlarının yanına açık bir şekilde bırakıyoruz." dediler. Ayrıca öğrenciler, herkesi bu şekilde hayvanların hayatlarını sürdürebilmeleri için yardım etmeye çağırdı.

EKMEKLERİ ATMAYIN

Havalar için ekmek ve artık yemekleri toplayan okul yöneticileri çalışmalarına ilişkin şunları söyledi: "Çöpe atacağınız ekmeği ağaçlara asarak onlarca kuşların hayatını kurtarmaya çalışıyoruz. Eskiden atalarımız, dedelerimiz kış aylarında kuşlar için yuva yapar onlar için doğaya yem bırakırdı ki hayvanlar ölmesin. Biz de eskiden dedelerimizin yaptığı gibi hayvanlar için ağaçlara ekmek asıyoruz. Her insan yerde bulduğu ya da bayatlamış ekmekleri ağaç dallarına asarak birçok hayvanı kurtarabilir"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber