Doğu'da soğuk hava etkili oluyor

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 24 dereceyle Kars'ta ölçüldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2013 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğu'da soğuk hava etkili oluyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 24 dereceyle Kars'ta ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sistemi altında bulunan Doğu'da soğuk hava ve don olayları görülecek.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 24, Erzurum'da 23, Ağrı ve Ardahan'da 22, Iğdır'da 16 ve Erzincan'da 15 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıkları da sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 10, Kars'ta 9, Ağrı'da 8, Erzurum'da 7, Iğdır'da 3, Erzincan'da ise 1 olması tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları Ağrı'da 18, Erzurum'da 14, Iğdır'da 8, Ardahan'da 7, Kars'ta 4, Palandöken Kayak Merkezi'nde 65, Konaklı'da 88 ve Cıbıltepe'de 26 santimetre olarak ölçüldü.

İl Özel İdaresi ekiplerinin bölgede yürüttüğü çalışmalarda ulaşıma kapalı köy yollarının tamamının açıldığı, belediye ekiplerinin de cadde, mahalle ve sokaklarda oluşan kar ve buz temizleme çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Kars kent merkezi ile Sarıkamış İlçesinde bina çatılarında oluşan ve 3 metreyi bulan buz sarkıtları, vatandaşlar tarafından küreklerle temizlendi.

Bu arada meteoroloji yetkilileri, kuzey ve doğu kesimlerinde yüksek kar örtüsünden dolayı oluşabilecek çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Bölgede gece yoğun sis etkisinin görüleceğini ifade eden yetkililer, buzlanmaya karşı vatandaşların duyarlı davranması gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber