Babacan: 11 yılda 92 bin soruşturma açtık

2014 Bütçesi kapanış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Babacan, AK Parti'nin 11 yıllık iktidarı boyunca hiçbir yolsuzluğun üstünü örtmediğini söyledi. Babacan, '11 yılda sadece sahtecilik ve ekonomik suçlarla ilgili 91 bin 687 operasyon yapıldı. Bu sayıyı güne bölerseniz yolsuzluklarla nasıl mücadele ettiğimizi görebilirsiniz ' dedi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 21 Aralık 2013 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Babacan: 11 yılda 92 bin soruşturma açtık

CAHİT SARAÇOĞLU

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, hükümetlerinin yolsuzluklara mücadeleyi en temel hedef olarak belirlediklerini belirterek, 11 yıl boyunca kimseye hiçbir yolsuzluğun üzerinin örtülmediğini söyledi.

Babacan, TBMM Genel Kurulu'nda 2014 yılı bütçe görüşmelerinin kapanışında yaptığı konuşmada iktidara geldikleri 2002 sonundan itibaren yolsuzlukla mücadele sonucu faizlerin düşürülmesinin sağlandığını bunun da Türkiye'ye 642 milyar lira daha faiz ödemesinin önüne geçildiğini söyledi.

FAİZDEN KAZANANLAR KAYBEDİYOR

Babacan şöyle devam etti: '2002 sonundan itibaren faizler düşmeseydi tam 642 milyar lira daha fazla faiz ödeyecekti. Birileri faizlerin yüksek olmamasından gelişmelerden hoşnut değiller, eski günlere nasıl döneriz gayreti içindeler. Ama küçük bir kesim için kayıp, halk için kazanç. Belli çevrelerin kaybettiği tek alan faiz meselesi değil. Terörü çözerken ekonomik anlamda da kaynağı ülkemize kazandırıyoruz. Çözüm sürecinin birilerini rahatsız ettiğini, kandan ve ölümlerden beslenenler olduğunu biliyoruz. Terörün devam etmesini kandan kazandığı büyük kaynağın cebinde kalmasını istiyor. Türkiye'de faizden kazananlar kaybediyor terörü çözdükçe, Türkiye güvene kavuştukça kaostan kazananlar rant kaybına uğruyorlar.'

MİLLETİMİZ OYUNU GÖRÜYOR

Başbakan Erdoğan'ın 'Bu ülke üzerinde ameliyat yapılmasına izin vermeyeceğiz' sözünü hatırlatan Babacan, bir insanın suçlu oluşuna mahkemelerin karar verdiğini, ak ile karayı belli edecek olanın sosyal medya, gazeteler, televizyonlar değil, sadece yargı olduğunu kaydetti. Bu kapsamda iktidara geldikleri 2002 yılından bu yana geçen 11 yılda yolsuzluk, sahtecilik ve ekonomik suçlarla ilgili 91 bin 687 operasyon yapıldığını kaydeden Babacan, 'Bu sayıyı 11 yıla ve her güne böldüğünüzde iktidarımızın yolsuzluklar konusunda nasıl her gün mücadele ettiğini görebilirsiniz' dedi.

Sergilenen oyunları milletin gördüğünü de dile getiren Babacan, 'Milletimiz siyasi mühendisliği ayırt edebiliyor. 30 Mart'ta Türkiye üzerinde operasyon yapmaya çalışan çevrelere ve uzantılarına sandıkta gereken cevabı verecektir. Hesaplaşma günü inşallah yakın' diye konuştu.

Bakan Babacan, rüşvet ve yolsuzluk iddiasıyla başlatılan operasyon konusunda 'Yargı süreci başlamıştır. Herkes bu süreci sağduyu ve sorumlulukla takip etmekle mükelleftir. Yargımıza düşen de itinayla ve mümkün olan en kısa zamanda görevini yerine getirmektir' diye konuştu.

Bütçe görüşmelerinin ardından Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde bakan ve milletvekillerine akşam yemeği verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber