Sanko Üniversitesi kurucu Rektörlüğe Prof. Dr. Ahmet Sınav getirildi

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, sağlık bilimleri alanında eğitim verecek olan Sanko Üniversitesi’nin kurucu rektörlüğüne, Prof. Dr. Ahmet Sınav’ın getirildiğini bildirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2013 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sanko Üniversitesi kurucu Rektörlüğe Prof. Dr. Ahmet Sınav getirildi

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, sağlık bilimleri alanında eğitim verecek olan Sanko Üniversitesi'nin kurucu rektörlüğüne, Prof. Dr. Ahmet Sınav'ın getirildiğini bildirdi.

Sanko Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı da olan Konukoğlu, Türkiye'de sağlık alanında ihtisaslaşmış güçlü bir üniversite olacaklarını söyledi. Sağlık bilimleri alanında eğitim verecek olan Sanko Üniversitesi'nin, bir devlet, iki vakıf üniversitesinin bulunduğu Gaziantep'in dördüncü üniversitesi olarak, kentin eğitim üssü olma sürecine ivme kazandıracağını belirten Konukoğlu, 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde öğrenci alarak eğitime başlayacaklarını kaydetti. "Sanko Üniversitesi, sağlık alan ında ihtisaslaşmış bir üniversite olacağından, Türkiye'nin sağlık alanında iyileşme yaşanmasında önemli bir rol oynayacaktır" diyen Konukoğlu, şöyle devam etti, "Üniversitemizin kuruluşu ile sağlık sektörü altyapısı ve insan gücünde iyileşmeler sağlanacaktır. Yalnızca sağlık bilimlerine yoğunlaşan bir üniversite olarak Sanko Üniversitesi'nin yetiştireceği öğrencilerin ülkemizde katma değer yaratması ve diğer üniversitelerden farklılaşması kaçınılmazdır. Sanko Üniversitesi'nin hedef kitlesi, nitelikli bir sağlık eğitimi almak isteyen, başarılı, ne istediğini bilen ve gelecek kaygısı olmayan öğrencilerdir. Kurulacak araştırma hastanesi yanında, Türkiye'nin tek çatı altında en büyük özel hastanesi olan Özel Sani Konukoğlu Hastanesi sayesinde Sanko Üniversitesi, kaliteli hizmet, araştırma, teşhis ve tedavi sunumu noktasında hiçbir sorunla karşılaşmayacaktır. Sanko Üniversitesi bünyesinde tıp fakültesi, hemşirelik, beslenme ve diyetetik, fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümlerinden oluşan sağlık bilimleri fakültesinin bulunacak."

Konukoğlu, Sanko Üniversitesi'nin sağlık bilimleri alanında "Sembol yükseköğretim kurumu" olmasını hedeflediklerine vurgu yaparak, "Hızlı bir şekilde çalışmalarımızı tamamlayacağız. Akademik ve idari kadrolarımızın yanı sıra, fiziki altyapıyı da eksiksiz tamamlayacağız. Üst düzey sağlık eğitimi vereceğiz" dedi.

TEMATİK TIP BİLİMLERİ ÜNİVERS İTESİ

Sanko Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav ise bu onurlu göreve getirilmesinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, "Öncelikle bilinmelidir ki, Sanko Üniversitesi'nin kurucu rektörlüğüne layık görülmek benim profesyonel biyografime onurla yazacağım önemli bir görevdir. İnşallah, bu teveccühe layık hizmetler yapmak nasip olur." Diye konuştu.

Sanko Üniversitesi'nin, tarihi büyük başarılarla ve hizmetlerle dolu olan SANKO Holding'in itibarına yakışan yeni bir halka olacağına dikkati çeken Prof. Dr. Sınav, sözlerini şöyle sürdürdü, "Hedefimiz öncelikle bölgemize, ülkemize ve sonra da medeniyetimize örnek bir iz bırakacak bir tematik tıp bilimleri üniversitesi kurmak. Üniversitemizin bu hedefine ulaşabilmesi için gerekli stratejimizde birinci öncelik bilim üretmek, yani araştırmaya odaklanmak, sonraki prensibimiz kaliteli eğitim vermek ve üçüncü olarak da insanımıza, insan onuruna yakışır hizmetler verebilmeyi kendine temel prensip edinmek olacak. Tüm bunları yaparken de geleneksel etik değerlerimizden taviz vermemek işlerimizin olmazsa olmaz hareket noktasını teşkil edecek. Bunu başaracak maddi, manevi birikimimizin olduğunu biliyoruz."

AHMET SINAV KİMDİR

1961 yılında Burdur'un Yeşilova ilçesinin Düden Köyü'nde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Denizli'de tamamladı. Tıp eğitimine Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladı ve1986 yılında Gülhane Askeri Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1987-1989 yılları arası Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim dalında uzmanlık eğitimi aldı. Anatomi alanında 1993 yılında yardımcı doçent, 1995'da doçent unvanı elde etti. 1994 yılında GATA Medikal İletişim Merkezi'ni kurdu. 1997'de GATA'daki görevinden emekliye ayırıldı. Turist olarak gittiği Amerika Birleşik Devletleri'nde bir bilimsel konferansta tanıştığı Columbia University ekibinden gelen teklifi kabul edip, College of Physicians and Surgeons (Tıp Fakültesi) Anatomi departmanında Associate Research Scientist ünvanıyla klinik anatomi dersleri vermeye başladı. 8 yıl Columbia University'de araştırmacı doçent unvanıyla anatomi hocalığı görevini y ürüttükten sonra 2007 yılında Georgia Regents University, Medical College of Georgia (MCG)'dan Profesorlük teklifi aldı ve kabul edip 3 yıl süre ile MCG'de full Professor çalıştı. Bu süre içinde Anatomy ve Neuroanatomy ders direktörlüğü görevlerinde bulundu.

2010'da Türkiye'ye geri dönüp Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı'nda profesör olarak göreve başladı. 2011 yılında Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanl ığı'na atandı. 10 Aralık2013 tarihinde ayrılarak Sanko Üniversitesi Kurucu Rektörü olarak görevine başladı. Halen bu görevinin yanında, Amerika Birleşik Devletleri Georgia Regents University Medical College of Georgia Anatomi departmanında Adjunct Professor olarak görev yapıyor. Tıp doktorluğu ve anatomi uzmanlığının yanı sıra, profesyonel bir tıp ressamı olan Dr. Sınav, profesyonel kariyeri boyunca internet tabanlı interaktif anatomi eğitim programları ve klinik anatomi alan ında ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlar yapıp çok sayıda seminer ve konferanslar verdi. Dr. Sınav, 2012 yılı itibariyle, d ünyada 200 civarında olan board sertifikalı (CMICertified Medical Illustrator) tıp ressamından birisi olup, 2010 yılında ABD'de Board of Certification of Medical Illustration'a daimi üye olarak seçilmiştir. Ayrıca profesyonel olarak the Association of Medical Illustrators, American Association of Anatomists, American Association of Clinical Anatomists ve Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği üyesidir. Evli olup üç çocuk babası.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber