Dicle EDAŞ arıza ekipleri doğa şartlarına meydan okuyor

Batman'ın Gercüş ilçesinde görev yapan Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne (Dicle EDAŞ) bağlı arıza bakım ve onarım ekipleri, kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı kırsalda doğa şartlarına meydan okuyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2013 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dicle EDAŞ arıza ekipleri doğa şartlarına meydan okuyor

Kar ve tipi nedeniyle Gercüş ilçesine bağlı onlarca köy ve mezrayı besleyen elektrik hatları koparak, direkler devrildi. Köylülerin karanlıkta kalmamaları için kolları sıvayan arıza ekipleri dondurucu soğuklarda arızaları gidermeye çalıştı. İlçeye bağlı Yemişli köyü Karataş üst bölgesinde yaşanan arıza nedeni ile harekete geçen arıza ekipleri, kurum binası önünde hazırlıklarını tamamlayarak yola koyuldu. Köy yollarının kardan kapalı olması nedeni ile İl Özel İdaresi'nden yardım istendi. İş makinesinin kardan kapanan yolları açmasıyla bölgeye ulaşan arıza ekipleri çalışmalara başladı. Dondurucu soğuklarda kara bata çıka arızaları onarmaya çalışan ekipler, zaman zaman zor anlar yaşadı. Kısa sürede kopan iletken hatlarını bulan ekipler, daha sonra da 14 metre yükseklikte bulunan yüksek gerilim hattı direklerine çıkarak kopan iletkenleri bağlamaya çalıştı.

Dondurucu soğuklarda tedbirlerini aldıktan sonra direklere tırmanan arıza ekibi, yaptıkları 8 saatlik bir çalışmadan sonra elektriksiz kalan köylere yeniden enerji vermeyi başardı. Köylüler, dondurucu soğuklarda kendilerini elektriksiz bırakmayan arıza ekibine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber