Genelkurmay 'dan terör mağdurunu topluma kazama çalışması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2006 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığı, yıllık faaliyet planı çerçevesinde ?Modern Toplumlarda Terörist Saldırılar Sonucunda Travmaya Maruz Kalan İnsanların Topluma Kazandırılması? konulu uluslararası çalıştay düzenliyor.

NATO sponsorluğunda, Ankara Merkez Orduevi Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan çalıştaya başta NATO ülkeleri olmak üzere çeşitli ülkelerden konuyla ilgili uzman ve akademisyenler katılıyor. Saygı duruşunun ardından, Genelkurmay Başkanlığı Eğitim Daire Başkanı Tümgeneral Ali Erdinç'in açılış konuşmasıyla bu sabah başlayan çalıştay, terörist saldırıların neden olduğu travma ve depresyon tedavisiyle ilgili bir konsept geliştirmeyi ve bu bağlamda mağdurların topluma kazandırılması amacıyla alınabilecek psikolojik, sosyolojik ve ekonomik tedbirlerle çözüm yolları üretmeyi amaçlıyor.

Sonuçları kitap haline getirilerek NATO tarafından uluslararası kurum ve kuruluşlara dağıtılacak olan çalıştaya 11 ülkeden 25 konuşmacı ve oturum başkanıyla 8 ülkeden 55 katılımcı olmak üzere 80 kişi iştirak ediyor. İki gün sürecek olan çalıştay toplam 10 oturumdan oluşuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber