CHP'den 'Erdoğan'ın şifreleri'ne soru önergesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2006 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın salı günkü grup konuşmasında yaptığı konuşmada söylediği "Susuyoruz ama konuşacak çok şey var" yolundaki sözlerine açıklık getirmesini istedi.

CHP'li Özyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi. Özyürek, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı iken ülkenin başbakanı olma fırsatını veren devlet yapılanmasının temel niteliklerine gölge düşüren beyanlarının, ek açıklamalar gerektirecek içerikte olduğunu kaydetti.

Özyürek'in başbakan Erdoğan'a yönelttiği sorular şöyle:

"Egemenlik ile ilgili sözünüzle kastettiğiniz ve özlemini duyduğunuz egemenlik anlayışı nedir? Diğerinin üzerinde ve daha önemli olan anayasa maddeleri hangileridir?

TBMM dışında bir millet iradesi var mıdır? Millet iradesini devre dışı bırakan hesaplar nelerdir ve kimlere aittir? Susmayı tercih etmenizle ilgili olarak sizi konuşmaktan alıkoyan şartlar nelerdir? Susarak konuşmaktan kaçındığınız niyetleriniz ne idi? Bu görüşleriniz, Genel Başkanı olduğunuz partinin programında da yansımasını bulmuş ve ilan edilmiş midir?

Gelecekte sahibini bulacağını ifade ettiğiniz egemenliğin, hangi duvar ya da duvarlarda bulunduğunu açıklar mısınız?

Millet iradesini elinde bulunduran gücün başı olarak 4 yıldır TBMM Genel Kurul salonunda, sadece bir duvar yazısından ibaret olduğunu düşündüğünüz bu sözün, kürsüde konuşurken arkanızda görünüyor olması sizi rahatsız mı ediyor? Anayasa değiştirecek güce sahip olmanıza rağmen millet iradesini devletin yapılanmasına yansıtacak değişiklikleri neden yapmadınız?

Sayısal gücünüzü, beyan ettiğiniz şartlarda seçime gitmek üzere kullanarak, millet iradesinin yeni bir seçimde tecelli etmesine ilişkin şartları sağlayacak mısınız?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber