Çağlayan ve Güler bakanlıktan istifa etti

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Muammer Güler bakanlıktan istifa etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2013 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler görevlerinden istifa etti.


Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bakanlık görevinden istifa etti.

Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlık görevinden ayrıldığını bildirdi. Zafer Çağlayan, şunları kaydetti:

"17 Aralık tarihi itibariyle gerçekleştirilen operasyonun, hükümetimize, partimize ve ülkemize karşı kirli bir tezgah olduğu çok açık bir şekilde ortadadır.

Yakın çalışma arkadaşlarımın ve evladımın da dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için Ekonomi Bakanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım."

-Bakan Güler:
-"17 Aralık'ta İstanbul'da gerçekleşen operasyon, Hükümetimize, partimize, ve ülkemize karşı düzenlenen kirli bir tezgahtır"

-"Oğlumun dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin daha açık şekilde ortaya çıkmasına imkan sağlamak için bakanlık görevinden affımı Sayın Başbakanımıza aynı gün şifaen arz etmiştim. Söz konusu istifa talebimi 25 Aralık 2013 günü yazılı olarak Başbakanlık makamına sunmuş bulunuyorum"

Kabine revizyonu geçikirse MGK 'İçişleri Bakansız' yapılacak

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul merkezli operasyonun "Hükümete, AK Parti'ye ve ülkeye karşı düzenlenen kirli bir tezgah" olduğunu belirterek, "oğlunun da dahil edildiği çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin daha açık şekilde ortaya çıkmasına imkan sağlamak" için bakanlık görevinden istifa ettiğini bildirdi.

Güler yaptığı yazılı açıklamada, 17 Aralık'ta İstanbul'da gerçekleşen operasyonu "Hükümetimize, partimize, ve ülkemize karşı düzenlenen kirli bir tezgahtır" ifadeleriyle değerlendirdi. Güler, açıklamasında şunları kaydetti:

"Oğlumun dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin daha açık şekilde ortaya çıkmasına imkan sağlamak için bakanlık görevinden affımı Sayın Başbakanımıza aynı gün şifaen arz etmiştim. Söz konusu istifa talebimi 25 Aralık 2013 günü yazılı olarak Başbakanlık makamına sunmuş bulunuyorum."

Bayraktar bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber