Kız öğrenci arkadaş grubuna girmek için saçlarını yuttu

Bursa'da bir kız öğrenci, eğitim gördüğü okulda arkadaş grubuna girmek için kendi saçlarını yedi. Yapılan operasyonda kızın midesinden 18 santim büyüklüğünde saç yumağı çıkarıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2013 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kız öğrenci arkadaş grubuna girmek için saçlarını yuttu

Bursa'da ortaokul öğrencisi olan E.Ç. (12), kusma şikayeti ile özel bir hastaneye başvurdu. Genç kızın midesinde 18 santim büyüklüğünde bir kitle tespit edildi. Yapılan ameliyatın ardından şaşkına döndüren bir gerçek ortaya çıktı. Kız öğrencinin arkadaş grubuna girmek için saçlarını yuttuğu belirlendi.

Yapılan ameliyat hakkında bilgi veren Özel Bahar Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Davut Baykan, 20 yıllık meslek hayatında ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığını dile getirdi. Baykan, "Hastamız çocuk polikliniğine müracaat etti. Kusma şikayetiyle geldi. Midesinde bir kitle olduğunu tespit ettik. Bu kitlenin 18 santimetrelik oldukça büyük bir kitle olduğunu gördük. 12 yaşında kız çocuğunda bu çok enteresan. Birtakım davranış bozukluğu gösteren çocuklarda ve bunama döneminde olan yaşlılarda bu davranışlar görülebilir. Bize enteresan gelen, çocuğun psikolojik sıkıntısı yok. Gayet akıllı ve rahat bir çocuk. Sorguladığımızda çocuğun okuldaki arkadaşlarının arasında böyle bir alışkanlığın yaygın olduğunu, kendisini de bir arkadaş grubuna girmek için kendisine bu şart koşulduğundan dolayı bunu yaptığını bize söyledi. Aileleri bu konuda bilinçlendirmek lazım. Çocuk bunlar. Bizim fark edemediğimiz yanlışlıklar içine girebilirler" dedi.

E.Ç.'nin rahatsızlığı olduğunu gördükten sonra peşinden iki arkadaşının daha kendilerine müracaat ettiğini söyleyen Baykan, "Onlardan birinin midesinde de aynı kıl yumaklarından olduğunu tespit ettik. Onlara da gereken müdahaleyi yapacağız. Aman dikkat. 'Çocuklarımız okula gidiyor, problem yok' diye bakmayın. Onların arkadaş gruplarına önem ve dikkat edelim" diye konuştu.

"HİÇ FARKINA VARMADIK"

Baba Ş.Ç. ise, kameradan kızının midesinde saçları görünce şaşkına döndüğünü söyleyerek, "Ateşi var diye buraya getirdik. Doktorlar da kitle olduğunu tespit ettiler. Kamerayı mideye saldılar. Saç olduğu meydana çıktı. Sonra doktorumuz saçları midesinden temizledi. Biz bunun hiç farkına varmadık. Daha önce doktora gittik ama böyle bir durum olmadı. Sonradan çıktı bu iş. Bir anda şok olduk. Başkalarının başına da inşallah gelmez" dedi.

Kız öğrencinin annesi H.Ç. ise mide bulantısı ve grip şikayeti ile hastaneye getirdiklerini ifade ederek, "Doktorlar bildi de kurtuldu. Bir kutu saç var. Doktor, 'Saç yemiş' dedi. Ben de, 'Yemiyor' dedim. Çok şaşırdık, şok olduk yani. Tırnak yediğini biliyorduk ama saç yediğini bilmiyorduk. Kimsenin başına bu gelmesin" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber