Asılsız ihbara cezai müeyyide geliyor

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, asılsız ihbarda bulunan vatandaşlara yönelik Kabahatler Kanunu üzerinden cezai müeyyide uygulanabilmesi için çalışma yapıldığını belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2013 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Asılsız ihbara cezai müeyyide geliyor

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, asılsız ihbarda bulunan vatandaşlara yönelik Kabahatler Kanunu üzerinden cezai müeyyide uygulanabilmesi için çalışma yapıldığını belirtti.

Vali Kocatepe, İl Özel İdaresi tarafından alınan 5 ambulansın Sağlık Müdürlüğü'ne teslimi için 112 Komuta Kontrol Merkezi'nde düzenlenen törene katıldı. İl Özel İdaresi'nin aldığı 5 ambulansla birlikte toplamda 22 ambulansı vatandaşın hizmetine sunduğunu dile getiren Kocatepe, toplam ambulans sayısının ise 51'e ulaştığını ifade etti.

Ambulans sayısının artmasıyla birlikte vakaya ulaşma süresinin de kısaldığını kaydeden Kocatepe, "Bundan sonraki süreçte de sağlık alanındaki hizmetlere katkı sunmaya devam edeceğiz" dedi. 112 Komuta Kontrol Merkezi hakkında da bilgiler veren Kocatepe, pilot illerden biri olan Kahramanmaraş'ta 2014 yılından itibaren tüm çağrı telefonlarının tek bir merkezde toplanacağına dikkat çekti.

Kocatepe, "Artık Kahramanmaraş'ta da çağrı tek numaradan olacak. Mesela İngiltere'de 888'i çevirdiğiniz zaman 'şurada yangın var diyorsunuz' çağrı merkezi ilgili kurumu yönlendiriyor. Şimdi şehrimizde de bunu gerçekleştireceğiz. Çünkü vatandaşımız orman yangınını ihbar edeceği, cenaze hizmeti alacağı numarayı hatırlamıyor olabilir. Şimdi bunların hepsi tek bir numarada birleştirilecek" diye konuştu.

112'ye yapılan asılsız ihbar konusuna da değinen Kocatepe, yapılan aramaların yüzde 97'sinin asılsız çıktığını belirtti. Konuya cezai müeyyide getirmek için çalışma yapıldığını vurgulayan Kocatepe, şunları kaydetti:

"112'ye yapılan ihbarların yüzde 97'si asılsız. 1 milyon 779 bin çağrı yapılmış ve bunun sadece 62 bini asıllı. Yani taşıdığımız hasta sayısı 62 bin ama gelen ihbar sayısı 1 milyon 770 bin. Böyle bir sıkıntımız var. Bu durum çağrı merkezimizi çok meşgul ediyor, görevlilerimizi çok meşgul ediyor. Zaman kaybına neden oluyor. O bakımdan bunun müeyyideye bağlanması için bize bir teklif geldi Emniyet Müdürlüğünden. Bu konuyu incelemek için arkadaşlarımıza sorduk. Yani asılsız çağrı yapanların kabahatler kanununa göre para cezasıyla cezalandırılması gibi bir konu. Çalışmalar sürüyor. Bunu bazen çocuklar da yapıyorlar. Yani bunları öğrenince arayıp meşgul ediyorlar. Bu konuda duyarlı olmalıyız. Çünkü burada acil hastalar buradan ambulans beklerken, telefonun meşgul olması asılsız ihbarlarla meşgul olması, zaman kaybına hatta can kaybına neden olabilir. Dolayısıyla bu konuda bir duyarlılık bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber