Başbakanım lütfen beni okula gönderin

Haber Giriş : 01 Mayıs 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'in Urla İlçesi Albay Çolak İbrahim Bey İlköğretim Okulu beşinci sınıf öğrencisi Selin İşcan'ın anne-babası o henüz 6 yaşındayken ayrıldı. 11 yaşındaki Selin annesinin 80 yaşındaki anneannesi Kübra Sayı'ya teslim edilirken 15 yaşındaki ablası Pelin ise Manisa'daki teyzesine bırakıldı. Babasının o günden bu yana ziyaret etmediği küçük kız, annesini de çok az görebildi. Kübra Sayı, aldığı üç aylık maaşla küçük kızı okutmaya çalıştı. Sayı'nın verdiği mücadeleyi gören Selin geçtiğimiz günlerde İzmir'e gelen Başbakan Erdoğan'a bir mektup yazarak korumalarına teslim etti. Selin, mektubunda 'Ne olur bana ve ablama yardım edin, eğer okuyabilirsem ileride siyasete atılmak ve sizin gibi bir siyasetçi olmak istiyorum' dedi.

Başbakan'dan henüz yanıt gelmedi ama Selin'in bu medeni cesareti karşısında duygulanan Urla Kaymakamı Şahin Bayhan ona bir bilgisayar hediye etti.

Kübra Sayı ise 'Felç geçirdim, Selin'e bakacak ne maddi ne de manevi gücüm var. Ancak onun okuma azmi bana da güç veriyor' dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber