5 liradan sattığı ayakkabılara alıcı bulamıyor

Diyarbakır’ın tarihi Surlar dibinde ikinci el ayakkabı satan bir vatandaş, ayakkabıları 5 liradan satmasına rağmen, satış yapamadığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ocak 2014 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 liradan sattığı ayakkabılara alıcı bulamıyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan tarihi Çift Kapı'da ikinci el ayakkabı satan İzzettin Önen, adeta yaşam mücadelesi veriyor. Sattığı ikinci el ayakkabıların sıfırından farksız ve 5 lira olmasına rağmen satış yapamadığını belirten Önen, Diyarbakır'ın fakirlik ve yoksulluk içinde olduğunu söyledi. Soğuk havaya rağmen evine ekmek götürme savaşı içerisine giren İzzettin Önen, yaklaşık 5 yıldır bu işi yaptığını ifade etti. Okul okuyan çocuklarının olduğunu belirten Önen, utanılacak bir iş yapmadığını kaydetti.

"EKMEK PARASI NE YAPALIM"

Soğuk havalara aldırış etmeyen Önen, "Ekmek parası için bu çileye katlanıyoruz. Allah'a çok şükür bazı insanlar gibi çalıp çırpmıyoruz. Buda bize yetiyor. Sabahları buraya geliyorum. Ayakkabıların tanesini 5 liradan veriyorum. Ucuza satmama rağmen maalesef iş olmuyor. Çünkü kimsede ikinci el ayakkabı alacak para bile yok" dedi. İzzettin Önen, kullanılan ayakkabıları kendi imkanlarıyla boyadığını ve sıfırından farksız yaptığını dile getirerek, "Sonuçta Diyarbakır'da işsizlik ve yoksulluk had safhada. Bizde bunun acısını çekiyoruz. Kenti yönetenler bir an önce bu işsizliğe son versin. 5 liralık ayakkabı bile satılmıyorsa bu memlekette herkesin biraz düşünmesi lazım. Biz vatandaşlar olarak üzerimize düşeni görevi fazlasıyla yerine getirmeye hazırız. Biz hazırsak kentti yönetenlerinde hazır olması gerek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber