Arınç'tan emeklilik aylığı artışına ilişkin eleştirilere cevap

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2006 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Milletvekili arkadaşlarıma tanınmayan bir hakkın sadece Meclis Başkanı'na bir ayrıcalık olarak tanınması konusu, benim hiçbir zaman gündemimde olamaz" dedi.

Arınç, sosyal güvenlik reformu kapsamında Meclis Başkanı'nın emeklilik aylığının arttırılmasına yönelik eleştirileri cevaplandırdı. Bülent Arınç, konuyla ilgili kendisine mektup yazan milletvekiline gönderdiği cevapta, "gerçeklerin peşinde olmalarını, bu tür haberlere prim vermemelerini rica ettiğini" bildirdi.

Konuya ilişkin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun açıklama yaparak, ayrıcalık olmadığını, özel bir çalışma yapılmadığını, Meclis Başkanı'nın da katkısı olmadığını ifade ettiğini anımsatan Arınç, "İnanıyorum ki 23 Nisan'da Genel Kurul'da yaptığım konuşmanın, bir başka şekilde cevaplandırılması gibi bir amaçla bu meseleyi hala gündemde tutmak istiyorlar" dedi.

Hükümetin, 1.5 yıl önce TBMM'ye sevk ettiği sosyal güvenlik kurumlarının aynı çatı altında toplanmasına ilişkin tasarının Sağlık ve Sosyal İşleri Komisyonu'nda görüşüldüğünü anımsatan Arınç, bu görüşmelerde "Cumhurbaşkanına, Başbakana sağlanan emeklilik hakkı, niçin Meclis Başkanına tanınmıyor; mademki birisi Cumhurbaşkanıdır birisi yasamanın organının başında Meclis Başkanıdır, Cumhurbaşkanı yokken Cumhurbaşkanı vekillidir, bir temsil görevi yapar, o zaman bir ikili olarak değil, bir üçlü olarak düzenleyelim" diye tali komisyon raporunda bir sıralama yapıldığını kaydetti.

TBMM Başkanı Arınç, 1.5 yıldır bu konuya itiraz eden bir milletvekili olmadığına dikkati çekerek sözlerine şöyle devam etti:

"1.5 yıl önce Sağlık İşler Komisyonu'ndaki bu düzenlemeye ilişkin bir şey söyleyeni duymadık. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2 kez alt komisyon kuruldu, çalıştı. Bu alt komisyonlarda da oy birliği ile bu düzenlemeye kimse itiraz etmedi. Bu konuda bir tek muhalefet şerhi göremezsiniz."

"Sosyal güvenlik reformunun TBMM'ye iade edilmesi konusunda, sosyal güvenlik reformundaki Meclis Başkanı'nın ilk üç arasına alınması konusunu iç politika malzemesi yapmaya çalışanlar, beyhude bir gayret içindeler" diyen Arınç, bu konuda kendisinin ne komisyonda ne Genel Kurul'da hiçbir milletvekili ve hiçbir komisyon başkanıyla bu düzenlemenin yapılmasıyla ilgili görüştüğünü söyledi. Arınç, "Bunun varlığını iddia eden Allah'ın bir kulu varsa, onun, bunu söylemesini istiyorum. Lütfen bu tür yalan yanlış haberlerle ne gazetelerin manşetlerinde ne de dedikodularda yer almayalım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber