'Kask Tamam, Haydi Urfa, Sıra Kemerde'

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü tarafından ‘Trafikte Yaşayalım, Yaşatalım’ projesi kapsamında emniyet kemeri kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla trafik uygulamalarına devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2014 23:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kask Tamam, Haydi Urfa, Sıra Kemerde'

Polis ekipleri, 'Kask Tamam, Haydi Urfa, Sıra Kemerde' kampanyası kapsamında sabah, öğlen saatlerinde Urfacity AVM yanındaki uygulama noktasında emniyet kemeri takmayan sürücüleri durdurarak, trafik kuralları hakkında hazırlamış oldukları 3 dakikalık sunumları izletti.

Her yıl binlerce vatandaşın trafikte hayatını kaybettiğini söyleyen Toplum Destekli Polis Şube Müdür Yardımcısı Enver Başar, "Yapmış olduğumuz uygulamada biz sadece cezaların caydırıcı özelliğini kullanmak değil, halkı bilinçlendirmektir. Ülkemizin en önemli sorunlarımızdan birisi trafik kurallarına uymamaktır. Her yıl binlerce vatandaşımız trafik kurbanı olmaktadır. Burada emniyet kemerini kullanmak devreye giriyor. Emniyet kemeri kullanmak ölümlü kazalarda yüzde 50 ölüm riskini azaltmaktadır. Proje kapsamında çok güzel mesafeler kat ettik. Halkımızdan çok büyük ilgi görüyoruz. Bu ilgiyi önemsiyoruz ve kendilerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca Sayın Bakanımıza, Sayın Milletvekillerimiz ve Emniyet Müdürümüze de vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Uygulama kapsamında durdurulan sürücüler ise yapılan uygulamanın güzel olduğunu belirterek, emniyet yetkililerine teşekkürlerini iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber