İşkur'dan sınavsız kadro haberlerine yalanlama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2006 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞ-KUR), geçici işçilerin sınavsız olarak daimi işçi kadrosuna alınacakları haberlerinin doğru olmadığını, daimi kadro için merkezi sınava girme zorunluluğunun sürdüğünü bildirdi.

İŞ-KUR'dan yapılan yazılı açıklamada, 11 Nisan 2006 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 'Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daimi Kadrolarına İlk Defa İşçi Olarak Alınacaklar İçin Yapılacak Merkezi Sınava Tabi Olanlar İle Eğitim Düzeyleri İtibarıyla Merkezi Sınav Dışında Kalanlar ve Bunların İşe Yerleştirilmelerine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ'in 6. maddesinin (d) bendinde yer alan, 'Kurum kanalıyla işe alınmış olmaları kaydıyla hizmet akitleri askıya alınmış olan ve aynı kapsam ve statüde işe başlatılacak bulunan mevsimlik işçiler, geçici işçiler ve muayyen süreli işlerde çalışan işçiler merkezi sınavdan muaftırlar' ibaresinin, çeşitli gazetelerde 'Geçici işçiye sınavsız kadro olanağı, kamudaki geçici işçiler sınavsız olarak daimi işçi kadrosuna aktarılacak' şeklinde haber olarak yer aldığı belirtildi.

Söz konusu tebliğin, geçici işçilerin kadro ve hukuki durumlarında hiçbir değişiklik yapmadığının vurgulandığı açıklamada, geçici işçilerin bu tebliğ öncesinde olduğu gibi merkezi sınav şartı aranmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarınca İŞ-KUR'a talep vermek suretiyle, İŞ-KUR'ca gönderilenler arasından talep veren kamu kurum ve kuruluşlarınca sınav ya da mülakat yapılmak suretiyle istihdam edildikleri kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu tebliğin 'Merkezi Sınav Uygulanmayacaklar' başlıklı 7. maddesinde sayılanların dışında merkezi sınava girmeden hiçbir kişinin daimi işçi kadrolarında istihdam edilmek üzere müracaatının kabul edilmediği belirtilerek, "Bu tebliğ hükümleriyle halen çalışan geçici işçilerin daimi işçi kadrolarına geçirilmesi söz konusu değildir. Bu kapsam ve statüde çalışan işçilerin daimi kadroda istihdam edilebilmeleri için merkezi sınava girmeleri gerekmektedir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber