Rektörle hocalar arasında kadrolaşma kavgası

Haber Giriş : 03 Mayıs 2006 07:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara Üniversitesi, Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümü'nde öğretim üyeleri arasında yaşanan tartışmalar, bölümü çalışamaz hale getirdi.

Büyük umutlarla açılan bölümdeki öğretim üyeleri, hastaların önünde kavga edince olay mahkemeye taşındı. 5 yıl önce yaşanan olay, karşılıklı suçlamalarla bugüne kadar geldi. Kavga ve mahkeme olayları, bölümü çalışamaz hale getirince rektörlük, öğretim üyelerini tasfiye için yeni kadro tahsisi yaptı. 4 öğretim üyesi, 1 uzman ve 10 araştırma görevlisi bulunan bölüme; 2 profesör ve 3 doçentin daha alınacağı ilan edildi.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunç Erem yeni eleman alımını, ?5 sene önce iki öğretim üyesi birbiriyle hastaların önünde kavga etmiş. O günden bu yana iç çekişme var. Bölüm çalışamaz hale geldi. Bu kavgayı sona erdirmek için bu kadroları açtım.? diye savunuyor. Hocalar arasındaki kavganın sürmesi halinde bölümün 1 yıl içinde kapanacağını iddia eden Erem, eleştirilerini şöyle sürdürdü: ?Ben bile kalp ile ilgili bir hastam olsa bu bölüme hasta gönderemeyecek durumdayım. İş görülmüyor, hasta bakılmıyor, işi gücü bırakmış birbirleriyle kavga ediyorlar. Yeni hocalarla taze kan gelecek ve kavga edenler de hizaya gelecek.?

Bölümdeki görevli akademisyenler ise Rektör Erem'in görev süresinin bitimine 2 ay kala böyle bir ilan vermesini, ?kadrolaşma' çabası olarak değerlendiriyor. Kadro ilanının iptali için İstanbul İdare Mahkemesi'ne başvuran Kardiyoloji Anabilim Dalı eski Başkanı Prof. Dr. Ahmet Oktay ve öğretim üyesi Doç. Dr. Serdar Pak ise, rektörlüğün bölümün ihtiyacının üzerinde kadro tahsis ederek, kamu kaynaklarını israf ettiği görüşünde. Bölümün sadece 5 yatağı olduğunu ve hiç servisinin bulunmadığını vurgulayan öğretim üyeleri, mahkemeye başvurarak kadro ilanı işleminin iptali ve yürütmenin durdurulmasını istedi. Öğretim üyeleri, hiçbir anabilim dalına bu kadar kadro açılmazken kardiyolojiye 5 öğretim üyesi verilmesinin hizmet gereklerine aykırı olduğunu iddia ediyor.

Hastanedeki kavganın taraflarından Doç. Dr. Oğuz Caymaz ise eski bölüm başkanı Prof. Dr. Ahmet Oktay'ı kadrolaşmakla suçluyor. Caymaz Oktay'ın ?bölüme işin uzmanı olmayan kişileri' aldığı iddiasında. Kendisinin başka bölümlere sürgün gönderildiğini anlatan Caymaz, sürgün kararının mahkemeden döndüğünü belirtiyor.

Doç. Dr. Caymaz'ın saldırısına maruz kaldığını öne süren Doç. Dr. Pak ise idareyi Oğuz Caymaz'ı korumakla suçluyor. Pak, ?Kavga olayından sonra fakülte soruşturma yaptı ve bu hocanın ihracına karar verdi. Ancak soruşturma zamanında YÖK'e gönderilmedi. Gerekli cezalar verilmedi.? diyor.

Kalp Cerrahisi Bölümü'nde görevli Doç. Dr. Selim İspir, ?İki öğretim üyesinin kavgası bütün fakülteyi kilitlemiş vaziyette. 1 yıldır o bölümün anabilim dalı başkanı bile yok.? diye konuşuyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber