Üniversite görevlisine 'harç paralarını zimmetine geçirdiği iddiasıyla' soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2006 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Sekreteri Ali Bayraktar hakkında öğrencilerden aldığı harç paralarını zimmetine geçirdiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Sosyal Bilimler Enstitüsünde, banka dekontlarıyla öğrencilerin dosyalarında bulunan dekontların uyuşmazlık göstermesi üzerine Enstitü Müdürü'nün konuyu incelemek üzere araştırma başlattığını söyledi.

Okudan, konuyla ilgili hazırlanan inceleme raporuna göre, Enstitü Sekreteri'nin, öğrenci otomasyonu ve dosyalarında tahribat yaptığı ve öğrencilerden elden aldığı harç ücretlerini bankaya yatırılmış gibi otomasyona kaydetmek suretiyle zimmetine para geçirerek, kurumu zarara uğrattığının belirlendiğini iddia etti.

Ali Bayraktar hakkındaki soruşturmayı yürütmesi için aralarında Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinin de bulunduğu bir komisyon oluşturulduğunu belirten Okudan, şöyle konuştu:

?İlgili kişi soruşturma süresince açığa alınmıştır. Konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunduk. İnceleme raporunu da bu kuruma ulaştırdık. Ali Bayraktar hakkında soruşturma yapılabilmesi için izin verdik. Malları üzerine tedbir de konuldu. Belgeleriyle tespit ettiğimiz hiçbir suistimalin peşini bırakmayız. Üniversiteyi zarara uğratanlar cezasız kalmaz.?

Ali Bayraktar'ın bankalarda oluşan kuyruklar ve hafta sonları bankalarda işlem yapılamaması nedeniyle kendisine gelen öğrencilere, işlemlerini yapacağını söyleyerek, harç ücretlerini aldığı, otomasyon sistemine de ücreti yatırılmış gibi gösterdiği öne sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber