Asılsız ihbar, muhtarı görevden uzaklaştırdı

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Oymapınar köyü muhtarı Rahmi Güzel, kapalı köy yolunu açmak için Kaymakamlığa yaptığı asılsız ihbar nedeniyle geçici olarak görevinden uzaklaştırıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2014 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Hizan Kaymakamlığına bağlı karla mücadele ekipleri, kar nedeniyle yolu ulaşıma kapanan ilçeye bağlı Karbastı köyünde doğum sancısı çeken Türkan Yarav'ı (35) kurtarmak için harekete geçti.

Bu sırada Oymapınar köyü muhtarı Rahmi Güzel tarafından köyde 7 kişinin dağda mahsur kaldığı ve donmak üzere olduğu ihbarı geldi. Bunun üzerine karla mücadele ekipleri Hizan Kaymakamlığınca Karbastı köyünden, Oymapınar köyüne yönlendirilerek öncelikli olarak donmak üzere olan 7 vatandaşın kurtarılması için çalışma başlatıldı. Ancak köye ulaşıldığında donmak üzere olan hiçbir vatandaşa ulaşılamadığı ve ihbarın muhtar tarafından yolun açılması için asılsız olarak yapıldığı anlaşıldı.

Öte yandan, Karbastı köyündeki doğum hastası Türkan Yarav ise uzun uğraşlar sonucu, bölgede görev yapan korucuların da desteğiyle askeri helikopterle köyden alınarak Bitlis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ancak hastanede yapılan tetkiklerde bebeğin anne karnında öldüğü tespit edildi.

Bunun üzerine Hizan Kaymakamı Sedat İnci, köy muhtarı Rahmi Güzel'i geçici olarak görevinden uzaklaştırdı.


Hizan ilçesine bağlı Oymapınar köyünde, köy yolunu açmak için Kaymakamlığa yaptığı asılsız ihbar nedeniyle geçici olarak görevinden uzaklaştırılan muhtar Rahmi Güzel hakkında idari soruşturma açıldığı bildirildi.

Kaymakam Sedat İnci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, asılsız ihbarda bulunan muhtar Güzel'i görevden uzaklaştırarak soruşturma açtıklarını söyledi. Soruşturmanın sonucunda Güzel'e suç duyurusunda bulunacaklarını da ifade eden İnci şöyle konuştu:

"Olayın yaşandığı gün karla mücadele çalışmasına bizzat ben katıldım. Gece 00.00 sularında köye ulaştık. Ancak köyde donmak üzere kimsenin olmadığını ve muhtarın asılsız ihbarda bulunduğunu öğrendik. Bunun sonucunda da vahim bir durum yaşandı. İmdadına yetişemediğimiz diğer köydeki Türkan Yarav'ın çocuğunun anne karnında hayatını kaybettiğini öğrendik. Çok üzüldük bu gerçekten vahim bir durum. Asılsız ihbarda bulunan muhtar Güzel'e tutanak tuttuk. Ve idari soruşturma başlattık. Soruşturma sonucunda muhtara suç duyurusunda bulunacağız."

Asılsız ihbarların bölgede muhtarlar tarafından sık yapıldığını, bunun da birçok sıkıntıya yol açtığını ifade eden İnci, şunları kaydetti:

"Köy muhtarları artık asılsız ihbarları alışkanlık haline getirdi. Köy yolu bir gün kapalı kalınca hemen asılsız ihbarda bulunan muhtarlar oluyor. Oysa köy yollarını açabilmek için ekiplerimizle gece gündüz çalışıyoruz. Bir ihbar geldiğinde 112 Acil Sağlık ekipleri ve karla mücadele ekipleriyle o köyün yolunu açabilmek için seferber oluyoruz. Ancak bu sırada acil yardım bekleyen hastalar da olabiliyor. Bunun için köy muhtarlarından ricamız asılsız ihbarlarda bulunmasınlar. Devlet olarak buradayız. Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Bunun için de köylerde vatandaşı temsil eden muhtarların bize yardımcı olmasını istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber