THY 'Teknik' savunmaya geçiyor

Türk Hava Yolları'nın iştiraki THY Teknik ile Aselsan arasında elektronik harp, elektronik istihbarat ve radar sistemlerinin platformlara entegrasyonu konusunda işbirliği anlaşması imzalandı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 07 Ocak 2014 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
THY 'Teknik' savunmaya geçiyor

Türk Hava Yolları'nın iştiraki THY Teknik ile Aselsan arasında elektronik harp, elektronik istihbarat ve radar sistemlerinin platformlara entegrasyonu konusunda işbirliği anlaşması imzalandı. THY'nin bültenindeki bilgilere göre Aselsan, uçaklar için üreteceği elektronik harp, elektronik istihbarat ve radar sistemlerinin platformlara entegrasyonu konusunda THY Teknik ile birlikte çalışacak.

MÜHENDİSLİK ALTYAPISI

İlk proje kapsamında, Aselsan tarafından özgün olarak geliştirilip üretilecek bir elektronik harp sisteminin hava platformuna entegrasyonu aşamasında THY Teknik'in mühendislik gücü ve teknik altyapısının kullanılması kararlaştırıldı.

GÖRÜŞBİRLİĞİ

Bu müşterek çalışma ile birlikte savunma sistemlerinin özel görev uçaklarına entegre edilmesi ve bu konudaki dışa bağımlılığın azaltılması hedefleniyor. İşbirliğinin bundan sonraki diğer havacılık projelerini de kapsaması ve geliştirilmesi konusunda iki firma arasında görüş birliğine varıldı.

Ön anlaşma yaptık

THY Teknik Genel Müdürü Doç.Dr. İsmail Demir, Aselsan ile THY Teknik arasında uçaklar için üretilecek Elektronik Harp, Elektronik İstihbarat ve Radar Sistemleri platformlara entegrasyonuna ilişkin işbirliği anlaşmasını değerlendirdi. Aselsan'la belli konularda işbirliği imkanlarının araştırılacağını açıklayan Demir, 'Ancak ikimizin ortak olabileceği bazı elektronik ekipmanlar veya Aselsan'ın içinde olduğu bazı uçak modifikasyon programları olacak, savunma amaçlı. Onlarla bizim karşılıklı işbirliğimiz olabilir. Bir proje adı vermek zor, o tanımlanmadı henüz. Bu sadece 'hangi alanlarda işbirliği yapabiliriz'i araştırmak üzere yapılmış bir ön anlaşma' dedi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ABD'li Boeing firmasına yaptığı ziyarette, 'Türkiye'de kendi uçağımızı yapmak istiyoruz. Bir şirketle yakın bir zamanda ortaklık kurup yola çıkacağız' açıklaması yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber