MEB: YÖK'ün sözleri geçerli

Haber Giriş : 04 Mayıs 2006 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK'ün açıklamaları üzerine Açıköğretim Lisesi'ne kayıt yaptıran 56 bin öğrenci hakkında ?U? dönüşü yapan Millî Eğitim, ?YÖK'ün söyledikleri geçerlidir? dedi. MEB yetkilisi Nizami Aktürk, Açıköğretim Lisesi'ne başvuranlarla ilgili tüm işlemlerin durdurulduğunu, ve mahkemenin vereceği kesin kararı beklediklerini söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği kapsamında Açıköğretim Lisesi'ne başvuranlarla ilgili işlemlerin hepsinin durdurulduğunu, soru önergesine verilen yanıtta yer alanların Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararından önce yazıldığını söyledi.

Aktürk, ?Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararından sonra biz bütün işlemleri durdurduk. Dolayısıyla şu anda YÖK'ün söylediği şeyler geçerlidir ama ilgisiz yere söylenmiştir, ilgisiz bir açıklamadır. Böyle girift bir olay meydana geldi. Bu, yalnızca zaman yanlışlığından ileri geliyor.?

Açıköğretim Lisesi'ne kayıt için başvuran 56 bin kişinin durumunun ne olacağına ilişkin soru üzerine Aktürk, ?Biz mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını uyguladık, kesin kararı bekliyoruz? dedi. Aktürk, ?Öğrencilerin kazanılmış hakkının olup olmadığını mahkeme kararlaştırılacak. Biz zaten her ihtimale karşı bunların kazanılmış hakkı vardır diyerek işlem yapıyorduk. Eğer mahkeme bütün işlemleriyle beraber işlemin iptaline karar verirse hiçbir hakları olmayacak. Ama öyle bir karar vermezse o zaman kazanılmış hakları olacak? diye konuştu.

Aktürk, ?Aksi yönde karar çıkması halinde başvurular sırasında öğrencilerden alınan ücretin iade edilip edilmeyeceği? sorusunu, ?Mahkeme kesin kararını verdikten sonra öğrenciler paramızı geri verin derlerse biz paralarını geri vereceğiz? diye yanıtladı.

milli gazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber