Cumhurbaşkanı Gül, Baykal'ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Gül, CHP Antalya Milletvekili Baykal'ı kabul etti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ocak 2014 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı kabul etti.

Çankaya Köşkü'ndeki kabul, basına kapalı gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Deniz Baykal'ın bir hayli sıkıntılı olduğu gözlemlendi.

İşte Baykal'ın açıklamalarından önemli satırbaşları:

YETKİLİ MERCİLERİ HAREKETE GEÇİRMEK İSTEDİM

Yaşamakta olduğumuz olayların hukuk devletinin, demokratik düzenin, Anayasamızın öngördüğü bir tablo olmadığını, bu tabloyu olağanlaştırmak gerektiğine hepimizin inandığını düşünerek bu konuda yetki sahibi olan mercileri harekete geçirmek istedim.

Keşke bu temaslarımın sonucunda daha umutlu daha iyimser bir tablo çizme imkanı bulabilseydim.

ANLAŞILIYOR Kİ SIKINTILAR DEVAM EDECEK

Öyle anlaşılıyor ki yaşamakta olduğumuz sorunlar, sıkıntılar daha devam edecek. Ama bu doğal değil. Türkiye'nin bunu aşması gerektiğinden hiç kuşku duymuyorum.

İçinden geçtiğimiz dönemin bir kriz tablosu olduğu çok açıktır. Devletin temel organları çok ciddi bir çatışma manzarası içindedir.

Bu çatışmayı Ankara'da görmüyor olmamız, yüksek yargı organlarının, hükümetin ve Meclis üst yönetiminin birbiriyle uyum içinde çalışmaya devam ediyor olması, Türkiye'de erkler çatışmasının yaşanmadığını kimseye düşündürtmemelidir.

MECLİS FEZLEKELERİ BEKLİYOR!

Ne yazık ki böyle bir çatışma Anadolu'nun dört bir köşesinde yaşanıyor. İstanbul'da, İzmir'de Ankara'da yaşanıyor.

3 haftayı geçti hala fezlekeler gelmedi. Meclis o fezlekeleri bekliyor. O fezlekeler gelmeden hiç birimiz yargının etkin bir şekilde işlediğini düşünemez. Yargı kararları uygulanamıyor. Başsavcılar, yargı kararlarını uygulamadıkları için emniyet yetkilileri hakkında soruşturma başlatıyorlar.

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber