Meclis Haber Sitesi Böyle Olmamalı

TBMM geçen yıl aldığı bir kararla, takdir edilecek bir şekilde, meclis haberlerini vatandaşlara iletmek üzere meclishaber sitesini kurdu. Tüm ajanslar ve gazeteler gibi memurlar.net olarak biz de, meclis gündemini buradan takip etmeye çalışıyoruz. Ancak, gönül isterdiki Meclis gündemi başlığı altında açıklanan ve kimisi komisyonlarda kimisi genel kurulda görüşülen konulara ilişkin olarak, günün sonunda meclis haber sitesinde bir haber yer alsın. Ne yazıkki meclis haber sitesinin ana sayfası vekillerin açıklamaları ile doldurulmaktadır. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Mayıs 2006 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MECLİSHABER SİTESİ DÜN AŞAĞIDAKİ BAŞLIKLARI MECLİS GÜNDEMİ OLARAK YAYIMLADI

TBMM Tören Salonu'nda dün başlayan Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu 56.Toplantısının ikinci gününde, ''Avrupa Kimliği ve Değerleri: İfade Özgürlüğü, Dini ve Kültürel Değerlere Saygı'' ve ''Enerji Politikası'' konulu 2 oturum yapılacak. Toplantının kapanışında saat 18.15'te basın toplantısı düzenlenecek.

Saat 10.00'da toplanacak Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda, Milli Arşiv Kanunu Tasarısı'nın alt komisyon raporu ele alınacak.

Saat 11.00'de toplanacak Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bir kez daha görüşülmek üzere geri gönderilen Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu görüşülecek.

Saat 10.30'da toplanacak Dışişleri Komisyonu'nda, Merkezi Finans ve İhale Biriminin Kuruluşuna İlişkin, Türkiye ile Avrupa Komisyonu Arasındaki Mutabakat Zaptı'na ilişkin tasarı görüşülecek.

Saat 10.30'da toplanacak Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ile Orman Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifleri ele alınacak.

Saat 11.00 ve 14.30'da toplanacak KİT Komisyonu'nda, Sümer Holding, Elektrik İşleri Etüd İdaresi ve MTA'nın hesapları denetlenecek.

Sanayi Atıklarını Araştırma Komisyonu, saat 14.00'te toplanacak.


GÜN SONUNDA MECLİSHABER SİTESİNDE YER ALAN HABERLER

- TBMM BAŞKANI ARINÇ, TÜRKİYE KUPASINI KAZANAN BEŞİKTAŞ'I KUTLADI...

- TBMM TARIM, ORMAN VE KÖYİŞLERİ KOMİSYONU...
TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda, izinsiz tarım dışı kullanıma açılmış arazilerin, istenilen amaçla kullanımına olanak sağlanması için 6 aylık süre uzatımını öngören kanun teklifinin görüşmeleri ertelendi.

- CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ HALUK KOÇ'UN BASIN TOPLANTISI

- "İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HAFTASI"
TBMM Başkanı Arınç hafta dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Çalışanların sağlığının ve güvenliğinin öncelikli çalışma hayatı ilkesine dönüştürülmesi, toplumsal mutabakatın en asgari müştereklerindendir."dedi.

- TÜRKİYE-AB KPK TOPLANTISI...
Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonunun TBMM'de gerçekleştirilen 56. toplantısının ikinci günündeki ilk oturumunda, ''AB ve değerleri; ifade özgürlüğü, dini ve kültürel değerlere saygı'' konusu tartışıldı.


AÇIKLANAN GÜNDEMDEN SADECE İKİSİ İÇİN HABER YAPILDI

Açıklanan 8 maddelik gündem konularından sadece ikisi için haber yapılmıştır.

Milli Arşiv Kanunu Tasarısı, Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu görüşmeleri, Merkezi Finans ve İhale Biriminin Kuruluşuna İlişkin görüşmeler, hesapları denetlenmesine dair konuda hiç haber yapılmamıştır.

Daha önce de vatandaşların genelini ilgilendiren konularda hiç haber yapılmadığını fark ettiğimiz bu uygulamanın, muhabi eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyoruz.

Ancak yapılan hizmet çok önemli olup, bu hizmetin ciddi ve nitelikli bir şekilde yapılmasını talep ediyoruz.

Saygılarımızla

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber