Kapıkulede 19 memur hakkında iddianame hazırlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2006 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapıkule'deki rüşvet operasyonunda yakalanan 19 kişi hakkında iddianame hazırlandı

Kapıkule Sınır Kapısı'nda, polis, gümrük ve muhafaza memurları ile gümrüksüz satış mağazası sahibi ve çalışanlarına yönelik düzenlenen operasyon çerçevesinde Edirne Cumhuriyet Savcılığı ?Teşekkül halinde rüşvet ve irtikap suçuna iştirak, denetimle yükümlü olduğu halde irtikap suçunun işlenmesine kasten göz yummak? iddiasıyla Gümrük Müdürü, Müdür Yardımcıları, Kısım Amiri ve Gümrük Muhafaza Memurlarından oluşan 19 kişi hakkında iddianame hazırladı.

Edirne Cumhuriyet Savcısı Mahmut Kağan Yüksel tarafından hazırlanan iddianamede, Kapıkule Sınır Kapısında 5 Aralıkta gümrüksüz satış mağazalarına, 22 Aralıkta da gümrük muhafaza ve polis memurlarına yönelik yapılan operasyon kapsamında, kameralardan elde edilen görüntülerin çözülmesiyle toplam 241 defa zorla para alma, 4118 defa para alma, 502 defa para sayma, 9 defa taciz ve sarkıntılık, 173 defa para paylaşımı, 473 defa para alışverişi ve bunların dışında toplam 76 defa başka şekilde menfaat temin etme görüntüleri elde edildiğine yer verildi.

Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğünde görevli Başmüdür İbrahim Halil Ekinci ve Başmüdür Yardımcıları Ruhi Bayazıt, Mustafa Sepin ile Akif Sayan'ın mahiyetindeki memurların yetiştirilmesiyle hal ve hareketlerini takip ve kontrol etmekten sorumlu bulunduğuna dikkat çekilen iddianamede, ?Görev yapan personelin 'bahşiş' adı altında topladıkları paraları Başmüdürlüğün bilgisi dahilinde kıdemli memur veya amirde biriktirerek onun da çaycıların ücret ve masraflarını ödedikten sonra kalan parayı pay ettiklerini, organizasyonun Başmüdürün ve Başmüdürlüğün bilgisi dahilinde faaliyet gösterdiği? kaydedildi.

Operasyonlar sırasında görev yapan Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü İbrahim Halil Ekinci, Başmüdür Yardımcıları Ruhi Bayazıt, Mustafa Sepin, Akif Sayan, Yolcu Salonu Müdürü İsmet Gürler, Yolcu Salonu Müdür Yardımcıları Rıza Odabaşıoğlu, Nebiye Akalan, Beyhan Erkek, Kapıkule Gümrük Muhafaza Müdürü Ali Raşit Serdengeçti, Kapıkule Gümrük Muhafaza Müdürlüğü Bölge Amiri Yaşar Teksoy, Kaçak İstihbarat Narkotik Muhafaza Müdürlüğü Kısım Amiri Nizamettin Derinyar, Edirne Gümrükler Başmüdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdür Vekili Ayşe Topçu, Kaçak İstihbarat Narkotik Muhafaza Müdürlüğü Kısım Amir Vekili İdris Demirkan ile halen tutuklu bulunan muhafaza memuru Ekrem Cinkavuk, Fatih Buldu, Ali Yıldırım, Yaşar Karaburun, Mehmet Uzun ve muayene aday memuru Deniz Çiğdem, 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Söz konusu zanlıların ilk duruşmalarının haziran ayında yapılacağı öğrenildi.

Bu arada, Kapıkule Sınır Kapısında yapılan operasyon çerçevesinde halen 27 polis memuru, 60 gümrük ve gümrük muhafaza ile 50 gümrüksüz satış mağazası sahibi ve çalışanının yargılanmasına devam ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber