Türkiye'nin yüzde 32'si obez grubu içinde

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ''Grip vakaları geçen yıldan daha az. Eylül ayından bugüne kadar gribe yakalanan kişi sayısı yaklaşık 1 milyonlara geliyor. Geçen yıl eylül ve mayıs ayları arasında gribe yakalanan vatandaş sayımız 6-7 milyon'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2014 23:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'nin yüzde 32'si obez grubu içinde

Müezzinoğlu, Edirne'de bir öğrenci yurdunun açılışını yaptıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''Türkiye'deki grip vakalarında düşüş var mı?'' şeklindeki sorusu üzerine Bakan Müezzinoğlu, grip vakaları açısından her yıl karşılaştıkları bir dönemi yaşadıklarını belirtti.

Eylül ayından mayıs ayına kadar grip enfeksiyonunun zaman zaman iniş ve çıkışlar yaptığını ifade eden Müezzinoğlu, "Grip vakaları geçen yıldan daha az. Eylül ayından bugüne kadar gribe yakalanan kişi sayısı yaklaşık 1 milyonlara geliyor. Geçen yıl eylül ve mayıs ayları arasında gribe yakalanan vatandaş sayımız 6-7 milyon. Böyle devam ettiğini düşünürsek bu sene muhtemelen rakam 3 milyonlarda olacak ama bugünden onu tahmin etmek mümkün değil" diye konuştu.

- ''Türkiye'nin yüzde 32'si obez grubu içinde''

Bakan Müezzinoğlu, bir başka soru üzerine, dünyada obezitenin en temel sağlık sorunları arasında yer aldığını bildirdi.

2014 yılında obeziteyle mücadeleyi yoğun bir şekilde yürüteceklerini vurgulayan Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Biz bu nedenle 'Sağlıklı Beslenelim ve Hareket Edelim Projesi'ni başlattık. 2014 yılından itibaren de obeziteyle mücadele programını yoğun bir şekilde yürüteceğiz. Bu anlamda en çok desteği medyadan bekliyoruz çünkü her eve, her vatandaşa, her çocuğun algılayacağı boyutta bir mücadeleyi başarmamız lazım. Toplumumuzun yaklaşık yüzde 32'si obez grubunun içinde, tuz ve beyaz ekmekle mücadeleyi çok daha ciddiyetle ve bilimsel şekilde yapmamız lazım. Tuzu elimize almaktan uzak durmalıyız evde ve restoranlarda. El ayarı göz kararı tuz anlayışından uzaklaşmamız lazım. Sağlıklı beslenmede vitaminleri dengeli almamız lazım. Diyet programlarından ziyade sağlıklı beslenme kültürünü benimsememiz lazım. Türkiye olarak dünya çapında nasıl başarılı olduysak obeziteyle ilgili de inanıyorum ki dünyaya örnek olacak bir çalışmayı vatandaşlarımızla yapacağız.''

Müezzinoğlu, bir başka gazetecinin HSYK'nın yapısında değişiklik öngören teklife ilişkin sorusunu şöyle yanıtladı:

''Arkadaşlar ben Sağlık Bakanı'yım. Hukuk, hukukçuların işi. İstiyoruz ki ülkemizde sağlıklı bir demokrasi olsun, vatandaşlarımızın yüzde 100'ünün emin olduğu bir hukuk sistemi olsun çünkü devletleri güçlü kılan hukuk devleti olabilmeyi başarmaktır, demokrasiyi yaşatabilmek ve geliştirebilmektir. Bence sağlıklı bir birey kadar sağlıklı bir demokrasiye ve hukuk devletine de ihtiyacımız var."

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu daha sonra Uzunköprü ilçesine hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber