Öcalan: Darbe ateşine benzin taşımayacağız

PKK'nın İmralı'daki lideri Abdullah Öcalan, kendisiyle görüşmeye giden BDP-HDP heyetine, süreçle ve ülkeyi "darbeye" sürüklemek isteyenlerle ilgili açıklamada bulunarak "darbeciler karşısında bizi bulur" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ocak 2014 23:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öcalan: Darbe ateşine benzin taşımayacağız

'Süreç, yasal hukuki yoksunluğu kaldıramayacak durumda'

Sürecin içinde ve dışında olan herkesin bilmesi gereken iki önemli hususu belirtmek isterim: Ülkeyi bir darbe ateşiyle yeniden yangın yerine çevirmek isteyenler bizim bu ateşe benzin taşımayacağımızı bilmelidir. Her darbe teşebbüsü bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karşısında bizi bulacaktır. Ancak demokratik çözüm sürecine gönülsüz ve kavrayışsız yaklaşanlar da bilmelidir ki, bu ateşi söndürmenin tek yolu demokratik barışı bir an önce gerçekleştirmektir. Artık süreç ciddiyetsizliği ve yasal hukuksal çerçeveden yoksunluğu kaldıracak durumda değildir. Darbecileri teşhir ve mahkum etmenin en etkili yolu ortaya net ve cesur bir demokratik müzakere programı koymaktır.

Her türlü gerekçelerle ötelenen yasal ve hukuki düzenlemelerin tam zamanı bugündür. Tarih bunu ihmal edenleri ders çıkarmaya bile vakitleri kalmadan tasfiye edecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber