Toplam 4,5 katrilyon lira takipte alacağı olan Halkbank, geri dönmeyen kredileri veren 35 eski yöneticisini mahkemeye verecek.

Haber Giriş : 16 Ocak 2004 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplam 4,5 katrilyon lira takipte alacağı olan Halkbank, geri dönmeyen kredileri veren 35 eski yöneticisini mahkemeye verecek.

Halkbank icra kurulu, olumsuz istihbarat raporlarına rağmen, gerekli güvenceyi almadan kredi vererek bankayı zarara uğratan 35 eski yönetici hakkında dava açılmasına karar verdi. Genel müdürlüğü dönemindeki geri dönmeyen kredilerle başı dertte olan Halk Bankası eski Genel Müdürü Yenal Ansen de bankadan kredilerin belirlenen kriterler çerçevesinde verildiğini ve kredi verilenlerin saygın firmalar olduğunu söyledi. Ansen, takipteki alacakların 1999 ve 2000 yıllarında ortalamanın altında kaldığını, Vural Akışık döneminde alınan kararla diğer bazı kredilerin de takibe alınması sonucu 375 trilyon olan takipteki alacakların, 1.153 katrilyon liraya çıktığını iddia etti. Ansen, kasıtlı olarak batırılmış bir kredi olmadığını ileri sürdü. Bu arada Halkbank'ın Dinç Bilgin yönetimindeki Sabah Grubuna verdiği kredinin bugünkü fiyatlarla 80 milyon dolar olduğu, teminat olarak verilen gruba ait 2 gayrimenkulun değerinin 1,5 trilyon lira olduğu öğrenildi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber