Önce bilgileniyor, sonra evleniyorlar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2006 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı'nın (ÖZEV) yürüttüğü "Çiftler İçin İlk Adım", Başbakanlık'ın desteklediği "Ailem Türkiye" projeleri kapsamında belediyelere evlilik başvurusu yapan her çifte, üreme sağlığı, aile hukuku ve eşler arasındaki uyum konularında bilgi veriliyor.

Belediyelerde evlilik işlemlerini başlatan çiftler, görevliler tarafından ÖZEV'in kurduğu stantdlara yönlendiriliyor. Uzmanlar, burada gençleri üreme sağlığı, aile planlaması, kalıtsal hastalıklar ve özürlülük konusunda bilgilendiriyor, kan testi ve genetik tarama için yönlendiriyor. Çiftlere cinsel sağlık konusunda bir anket doldurtan uzmanlar, bu konuda bilgilerin yer aldığı bir CD ile broşür de hediye ediyor. "Ailem Türkiye" projesi kapsamında oluşturulan stantdlarda ise yeni yuva kuracak gençlere, aile hayatının teşvik edilmesi ve boşanmaların engellenmesi amacıyla hazırlanan aile seti hediye ediliyor.

Ayrıca gençlere, sponsor firmaların hediye çekleri ve indirim kuponları veriliyor.

ÖZEV Başkanı Tekin Başer, yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaklaşık 12 milyon özürlü bulunduğunu ve 2 milyon 400 bin özürlünün 1-3 yaş arasında olduğunu söyledi.

Vakıf olarak özürlüler alanında yaptıkları bilimsel çalışmalar sonucu yaklaşık 2,5 milyon kişinin, anne karnında ya da doğum sonrası geçirdikleri hastalıklar, eğitimsizlik, bilgisizlikten ötürü özürlü olduğunu belirlediklerini bildiren Başer, "İşe, yeni evlenen çiftleri bilgilendirerek başlamaya karar verdik. Hedef kitlemiz evlendirme dairelerine nikah için başvuran çiftlerdi. Geri bildirimler çok güzel. Daha önce çok az sayıda kişinin yaptırdığı genetik taramasına çok yoğun talep olduğunu öğrendik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber