Başbakan: Bizden önceki iktidarlar işçiyi memuru söğüşledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2006 20:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki bakan ve milletvekilleriyle birlikte seçim bölgesi Siirt'e geldi. Kongre öncesi partisinin 3 yıllık icraatlarını anlatan Erdoğan, "Bizden önceki iktidarlar işçiyi, memuru söğüşledi. Biz iktidara geldiğimizde milli gerimiz 180 milyar dolardı. 3 yıl içinde bunu 361 milyar dolara çıkardık" diye konuştu.

Partisinin il kongresine katılmak üzere kente gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Siirt milletvekilleri, Vali Hüseyin Avni Mutlu, parti teşkilatı ve kurum amirleri ile iş adamları karşıladı. Başbakan Erdoğan'ın gelişi nedeniyle hava alanından şehir merkezine kadar çok geniş güvenlik önlemleri alındı. Batman'dan 2 otobüs çevik kuvvet takviyesi yapıldı. Kongrenin yapıldığı 14 Eylül Kapalı Spor Salonu'nun çevresine keskin nişancılar yerleştirildi. Vatandaşlar, kapalı spor salonuna alınırken didik didik arandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kongre öncesinde yaptığı konuşmada, iktidar partisi olarak 3 yıl içinde yaptıkları ve hedefledikleri eğitim, sağlık, ekonomik ve sosyal alanlardaki hizmetleri anlattı. Önceki iktidarların işçiyi, memuru söğüşlediğini söyleyen Erdoğan, "3 yıl önce, 3 Kasım 2002'de nasıl bir Türkiye devraldık, sizlere anlatmak istiyorum. Bizden önceki iktidarlar; işçiyi, memuru nasıl söğüşledi. Zorunlu Tasarruf Teşvik Fonu adı altında işçi ve memurlardan 14.5 katrilyon topladılar. Bu borcu kucağımızda gördük. Bu para nereye gitmişti? Bu para, maalesef hortumculara gidiyordu. Bunu yapanlar arasında CHP, DSP, ANAP, MHP, DYP, hepsi vardı. 22 banka fonu devredildi, bunun da Türkiye'ye maliyeti 46 milyar dolar olmuştur. Faizleri konuşmuyorum. Bunun karşılığı 65 katrilyondur. Biz ne yaptık? Geldiğimiz 3 yıl içinde memur ve işçiden toplanan 14.5 katrilyonun 12.5 katrilyonunu ödedik. Son taksitini de Haziran ayında ödeyeceğiz. Böylece, bizden önceki iktidarların işçi ve memurdan topladığı 14.5 katrilyonu geri ödemiş olacağız. Bunun dışında bir de imarzedelerle karşılaştık. Zadelerden zedeler doğdu. 8.5 katrilyon içeri girdik. Bunun 6.5 katrilyonunu ödedik. 2007 Ocak ayına kadar kalan 2 katrilyonu da ödeyeceğiz. Biz geldiğimizde IMF'ye de büyük borçlarımız vardı. 24 milyar dolar. Biz diğer iktidarların IMF'ye olan 245 milyarlık borcunu 13 milyar dolara indirdik. Nereden nereye. Bir söz verdik, Türkiye'de tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyeceğiz, yedirmeyeceğiz. Hazine'nin muslukları hortumculara aksaydı, biz bu borcu ödeyemezdik. İktidara geldiğimizde Merkez Bankası'nın kasasında 26 milyar dolar vardı. Şu anda ise 62 milyar dolar var. Bu nedir? Bu, güçtür. Ayaklarımız üzerinde rahatlıkla duruyoruz, masaya rahat oturuyoruz. Alnımız dik, eğik değil. Paran yoksa başın eğik olur. İnşallah, daha iyi ve güçlü olacağız. Yine iktidara geldiğimizde milli gerimiz 180 milyar dolardı. 3 yıl içinde bunu 361 milyar dolara çıkardık" ifadelerini kullandı.

Eğitim konusuna da değinen Başbakan Erdoğan, bu yıldan itibaren ilköğretim okullarına yapılan kitap yardımının, önümüzdeki yıldan itibaren lise öğrencilerine de yapılacağını söyledi. Başbakan Erdoğan, CHP'nin 'Fakire kitap verdiğinizi anladık da, zenginlere niye veriyorsunuz?' sözünü hatırlatarak, "AK Parti'nin bakışı şudur. Öğrencinin zengini, fakiri olmaz. Bizim medeniyetimizde beşikten mezara kadar bilim tahsil etmek vardır" diye konuştu. Erdoğan, sağlık alanındaki çalışmaları konusunda ise, "Güneydoğu'da 900 uzman doktor ataması yaptık, ama başlamadılar. Bunu anlamak mümkün değil. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor" şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından oy kullandı. Daha sonra salondaki bayanlar ve partililerle sohbet eden Başbakan Erdoğan, çocuklara da oyuncak dağıttı. 2 bin kişilik spor salonunda yer kalmadığı için yaklaşık bin kişi dışarıda kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber