Şirket için CV'ne değil Face'e yazdığın önemli

Secretcv.com’un anketine göre firmaların % 80’i işe alımda adayların sosyal medya hesaplarını inceliyor. Şirketi ve iş arkadaşları hakkında olumsuz mesaj yazan kaybediyor.

Haber Giriş : 15 Ocak 2014 10:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Şirket için CV'ne değil Face'e yazdığın önemli

SECRETCV.com, düzenlediği anket ile sosyal medya kavramını iş hayatı ve insan kaynakları özelinde ele aldı. Ankete, 241 firma ve 26 bin 800 aday katıldı. Sonuçlar gösteriyor ki, firmalar işe alacakları adayları, adaylar da firmaları sosyal medyada yakından takip ediyor. Ankete göre, firmaların yüzde 80'i işe alacakları adaylar hakkında araştırma yaparken, adayların sosyal medya hesaplarını da mutlaka inceliyor.

FACEBOOK BİRİNCİ SIRADA

Firmaların en çok incelediği sosyal medya mecrası yüzde 55'le Facebook. Bunu yüzde 26 ile Twitter, yüzde 10 ile Linkedin takip ediyor. Katılan firmalar, 'Adayların sosyal medya hesaplarını incelerken en çok neye dikkat ediyorsunuz' sorusuna yüzde 29 oranında 'sosyal medyadaki dili' yanıtını verdi. Ortak arkadaşlar da dikkat çeken bir diğer kıstas.

İNANCINI AÇIKÇA BELLİ ETME

Sosyal medyada olumsuz etki uyandıran davranışların başında kişinin çalıştığı şirket veya çalışma arkadaşları hakkında olumsuz eleştirilerde bulunması geliyor. Firmaların yüzde 12'sine göre, 'Dini inancını açık açık belli eden paylaşımlar' da olumsuz.

MESLEKİ PAYLAŞIM ARTI PUAN GETİRİYOR

FİRMALARIN sosyal medyada görmekten hoşnut kaldığı paylaşımların başında mesleki bilgi birikimlerine dair iletiler yer alıyor. Ankete katılan firma yetkililerinin yüzde 30'u bu tarz mesleki paylaşımların olumlu sonuç verdiğini belirtiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber