Memurlar maaş bordrolarını yaktı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk, kamu görevlleri ve emeklilierin 2014 yılı için maaşlarına yapılan zammı az bulduklarını belirterek, bu durumu protesto etmek amacıyla sendika üyeleriyle maaş bordolarını yaktılar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2014 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, kamu görevlileri ve emeklilerin 2014 yılı için maaşlarına yapılan zammı az bulduklarını belirterek, bu durumu protesto etmek amacıyla sendika üyeleriyle maaş bordolarını yaktılar.

TBMM Dikmen Kapısı önünde basın açıklaması yapan Koncuk, 2 buçuk milyon kamu görevlisi ve 1 buçuk milyon emeklinin iki yıl sürecek çileli mücadelesinin başladığını söyledi.

İktidar ve malum konfederasyon işbirliğiyle memurların 123 lira, emeklilerin ise 140 lira zamla bütün bir yıl boyunca idare etmek zorunda olduklarını savunan Koncuk, "Türkiye Kamu-Sen olarak ağustos ayından beri, gerçekleri dile getirdik, imzalanan toplu sözleşmenin defolu olduğunu, memurların haklarının gasp edildiğini ifade ettik. Bir yılda ailenin zorunlu harcamaları 179 lira artmışken, 123 lira zamma 'evet' diyenler, memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar. Memurun bordrosunun ateşi, hem bu dünyada hem öteki dünyada hırsızı, arsızı, yalancıyı, rüşvetçiyi ve memur pazarlamacılarını saracaktır" diye konuştu.

Koncuk, kamu görevlileri ve emeklilerin 2014 yılı için maaşlarına yapılan zammı az bulduklarını belirterek, bu durumu protesto etmek amacıyla konuşmasının ardından sendika üyeleriyle maaş bordolarını yaktılar.

İSTANBUL

Türkiye Kamu-Sen üyeleri, İstanbul Valiliği önünde bordrolarını yakarak, memur maaşlarına yapılan zammı protesto etti. Valilik önüne siyah çelenk bırakan grup adına konuşan Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı M. Hanefi Bostan, "Yoksulluk sınırı 179 TL artmışken maaşlara 123 lira zam yapmak, adeta memur ve emekliyle alay etmektir" dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve kendisine bağlı Türk Yerel Hizmet Sendikası üyeleri, İstanbul Valiliği önünde memura ve emekliye yapılan zammı protesto etti. Yaklaşık 150 kadar memurun katıldığı eyleme Türk Yerel Hizmet Sendikasına üye AFAD çalışanları da destek verdi. Valilik önünde toplanan grup, yapılan zammı attıkları slogan ve açtıkları pankartlarla protesto etti.

Grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, "2 buçuk milyon kamu çalışanı ve 1.8 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesi başlamıştır. Kamu görevlileri bugün ağustos ayındaki toplu satış sözleşmesinden beri ifade ettiğimiz acı gerçekle yüz yüze kalmıştır. İktidar ve malum konfederasyon işbirliğiyle memurlar 123 TL, emekliler ise 140 TL zamla bütün bir yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklar. Geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama yüzde 10.5, mutfak türü yüzde 10.7, su yüzde 9.4 zamlanmış, yoksulluk sınırı 179 TL artmışken maaşlara 123 lira zam yapmak, adeta memur ve emekliyle alay etmektir" dedi.

ANTALYA

ANTALYA'da, toplu iş sözleşmesinden memur maaşına yansıyan 123 lira artışı protesto eden Türkiye Kamu-Sen Antalya Temsilciliği üyeleri, maaş bordrolarını yakarak eylem yaptı. Protesto gösterisinde davul zurna eşliğinde 'Gemilerde talim var' türküsünü çalan, 'Recep'in sarı liraları' diyerek para şeklinde çikolata dağıtan memurlar, ayakkabı kutusunu da 'memurun kutusu' yaptı.

Antalya'da Türkiye Kamu- Sen Temsilciliği üyeleri, Defterdarlık binası önünde toplanarak toplu iş sözleşmesinden maaşlarına yansıyan 123 liralık zamma tepki gösterdi. Yılın ilk maaşını alan memurlar, zam miktarını protesto etti. Davul, zurna ile 'Gemilerde talim var' türküsünün çalındığı protesto gösterisinde Türkiye Kamu-Sen Antalya İl Temsilcisi Bünyamin Seçme, para şeklindeki çikolataları dağıtarak "Memurlar Recep'in sarı liralarını dağıtıyor" dedi.

Memurların 'Ak değil kapkarasın, başımıza belasın', 'Memurdan çaldılar kutuya koydular' yazılı dövizleri taşıdığı protesto gösterisinde basın açıklamasını yapan Seçme, kamu görevlilerinin Ağustos ayındaki toplu iş sözleşmesinden sonra acı gerçekle yüz yüze kaldıklarını söyledi. Kamu görevlisi ile emeklilerin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesinin başladığını belirten Seçme, "Memurlarımız patatese dahi muhtaç bırakılmış. Bir zamanlar fakirin yemeği olan kuru fasulye, pilav lüks gıda maddesi haline gelmiştir. Kırmızı etin yalnızca adı kalmıştır. Sebze meyve el yakmaktadır. Buna rağmen memura 2014 yılı için 123 lira, 2015 için de yüzde 3 artı 3 zam yapılması öngörülmüştür" diye konuştu. Bünyamin Seçme, toplu iş sözleşmesinde hükümet ile imza atan Memur-Sen'i de eleştirdi.

BALIKESİR

TÜRKİYE Kamu-Sen üyesi memurlar, bugün Balıkesir Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda, maaşlarına düşük zam yapılmasını protesto etti, hükümeti eleştirdi, bordro yaktı.

Geçen ağustos ayında yapılan ve 2 milyon 500 bin memuru kapsayan toplu sözleşme sonrası Balıkesir'de bugün ilk kez zamlı maaşlarını alan Türkiye Kamu-Sen üyesi memurlar Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda eylem yaptı. Memurlar adına basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Yılmaz Kuran, memurun bordrosunun ateşinin hem bu dünyada hem öteki dünyada, hırsızı, arsızı, yalancıyı ve rüşvetçiyi saracağını belirtti. Memurların maaşlarına 123, emeklilerin maaşlarına 140 lira zam yapıldığını hatırlatan Yılmaz Kuran şunları söyledi:

"Bugün memurlar maaşlarını aldı. Yani takke düştü kel göründü. Akla-kara açığa çıktı. Birileri ayakkabı kutularında milyonlarca doları götürürken, toplu sözleşme masasında memurlara ayrılan payın 3 milyar lirasını lobilere peşkeş çekenler bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacak. Karacaoğlan der ki 'Her sözüm haktır. Yiğit olmayanın yalanı çoktur. Cehennem yerinde hiç ateş yoktur. Herkes ateşini buradan götürür.' Bu dizelerde olduğu gibi milyonlarca memurun, emeklinin, masumun, hakkını yiyenler, milletin kaynaklarını göz göre göre eşine, dostuna peşkeş çekenler de kendi ateşlerini milyonlarca memurun bordrolarında görecek. Memurun bordrosunun ateşi hem bu dünyada, hem öteki dünyada, hırsızı, arsızı, yalancıyı ve rüşvetçiyi saracak."

ESKİŞEHİR

ESKİŞEHİR'de maaşlarına yapılan zammı yetersiz bulan memurlar, bordolarını ve boş ayakkabı kutularını yakarak protesto gösterisi yaptı.

Türkiye Kamu-Sen üyesi 70 memur, Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu Caddesi'ndeki Saatli Park'ta basın açıklaması yaptı. Ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posteri ve 'Hırsıza değil memura bütçe' yazılı dövizler taşıyan memurlar sık sık 'Hükümet istifa', 'Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk', 'Ak değil karasın, başımıza belasın', 'Hırsız var' ve 'Çal çal çal AKP zammını başına çal' sloganları attı.

Basın açıklamasını okuyan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi İbrahim Dursun 2.5 milyon kamu görevlisi ve 1.8 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesinin başladığını söyledi. Memurların 123 lira, emeklilerin ise 140 lira zamla bütün bir yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklarını ifade

MERSİN

Türkiye Kamu Sen Mersin Şubesi üyeleri memur ve emekli maaşlarına yapılan zam oranlarına tepki göstermek için kumpaslı eylem yaparak bordrolarını yaktı.

Hastane Caddesi Defterdarlık binası önünde toplanan grup, eylemciler ellerindeki kumpasla mini bir gösteri yaptı. Eylemde konuşan Kamu Sen Mersin İl Başkanı Hüseyin Ateş, kamu görevlilerinin ağustos ayındaki toplu sözleşmeden sonra acı gerçekle yüz yüze kaldığını söyledi.

İktidar ve malum konfederasyonun işbirliği ile kurulan kumpas sonucu memurlara 123, emekliye de 140 TL zam verildiğini ifade eden Ateş bu zamla bütün bir yıl boyuncu idare edilmek zorunda kalınacağını söyledi. 'Ekonomi iyi yolda, istikrar sürüyor enflasyon düşüyor' masalının çarşı pazardaki gerçek fiyatlarla kabusa dönüştüğünü öne süren Ateş, şöyle devam etti: "AKP hükümeti hedef enflasyonu bilinçli olarak düşük göstererek memurlarımızı düşük ücrete mahkum ederken, milletimiz zorunlu harcamalarda dahi enflasyon canavarına teslim etmiştir. Milyonlarca mamurun emeklinin mazlumun haklarını yiyenler milletin kaynaklarını göz göre göre eşine dostuna peşkeş çekenlere kendi ateşlerini milyonlarca memurun bordrolarını yakarak göstereceklerdir. Memurun bordrosunun ateşi hem bu dünyada hem öbür dünyada hırsızı arsızı yalancıyı rüşvetçiyi ve memur pazarlayıcılarını saracaktır."

SİVAS

Kamu Sen Sivas Temsilcisi ve Türk Ulaşım Sen Şube Başkanı Nurullah Albayrak, hükümetin, hedef enflasyonu bilinçli olarak düşük göstererek memurları düşük ücret artışına mahküm ederken, milleti zorunlu harcamalarında dahi enflasyon canavarına teslim ettiğini savundu. Albayrak, ve sendika üyeleri bordroları yakarak zamları protesto etti.

Albayrak, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, "İktidar ve malum konfederasyon işbirliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise 140 TL zamla bütün bir yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklardır. Geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama yüzde 10,5, mutfak tüpü yüzde 10,7, su yüzde 9,4 zamlanmış, yoksulluk sınırı 179 TL artmışken; maaşlara 123 lira zam yapmak, adeta memur ve emeklilerle alay etmek demektir." dedi.

"Bir yılda ailenin zorunlu harcamaları 179 lira artmışken, 123 lira zamma 'evet' diyenler, memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?" diye soran Albayrak, şöyle devam etti: Hizmetlileri yok sayanlar, TÜİK çalışanı dahil tüm 4/C'lilere; vekil ebe, hemşire, imam ve aile sağlığı elemanlarına üvey evlat muamelesi yapıp kadroya geçirmeyenler, öğretmeni, akademisyeni, sağlık çalışanını, maliyeciyi, adliye, ulaşım çalışanını unutanlar, postacıya, ormancıya, belediye çalışanına, Diyanet, ulaşım çalışanına kör bakanlar, emeklileri, ek gösterge sorunlarını, ek ödeme sorunlarını, fazla mesaileri, döner sermayeleri bir kenara bırakıp, 2 gün içinde memuru masada satıp kaçanlar, bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?"

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber