Ne ödülü savcı görevini yaptı!

Haber Giriş : 08 Mayıs 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı, Devlet Denetim Elemanları Derneği'nin (DENETDE) bu yılın 'Yolsuzlukla Mücadele Ödülü'ne layık gördüğü Genelkurmay Askeri Savcısı Kıdemli Albay Saim Öztürk'ün ödül törenine katılmasına izin vermedi. Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral İlhami Erdil ve 3'üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı hakkında yürüttüğü soruşturmalar ve açtığı davalarla tanınan Öztürk'ün törene katılamayacağına gerekçe olarak yolsuzlukla mücadelenin erdem değil bir görev olduğu gösterildi.

DENETDE Yönetim Kurulu, bu yılın 'Yolsuzlukla Mücadele Ödülü'nün Askeri Savcı Öztürk'e verilmesi kararlaştırdı. Dernek yönetimi, Öztürk'ü ödülünü alması için, 7 Mayıs'ta yapılacak törene davet etti. Öztürk, Genelkurmay Başkanlığı'nın izniyle törene katılabileceğini bildirdi. Dernek Başkanı Atılay Ergüven, Genelkurmay Başkanlığı'na bir yazı göndererek izin istedi. Genelkurmay'ın cevap yazısında derneğe teşekkür ederek, 'Ancak Askeri Savcı Saim Öztürk'ün Yolsuzlukla Mücadele Ödülü'nü almak için törene katılması ve ödülü alması uygun bulunmamıştır' denildi.

ÖZTÜRK DE MEMNUN OLDU

Konuyla ilgili ayrıntılı bir açıklama yapılmazken, Genelkurmay'ın, 'yolsuzlukla mücadelenin özel bir durum olmadığı, TSK'da görev yapan tüm personelin görevi olduğu' gerekçesiyle, Öztürk'ün törene katılmasına izin vermediği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın 'yolsuzlukla mücadele dersi' diye tanımlanabilecek bu davranışı, Ankara kulislerinde takdirle karşılandı. Öztürk'ün de, Genelkurmay'ın bu kararından memnuniyet duyduğu öğrenildi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber